Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2018 11:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

120 kilo metamfetaminu, 19 kilo heroinu i smrtelný fentanyl v KFC. Bývalá restaurace skrývala rozlehlý drogový tunel

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mezi Mexikem a USA sloužil k pašování obrovských dávek drog.

Slogan populárního řetězce KFC upozorňuje zákazníky na to, že po smažených kuřecích kouscích si budou olizovat prsty. Ivan Lopez jako provozovatel v současnosti již nefungující pobočky KFC ve městě San Luis v Arizoně zřejmě slogan postupem let začal chápat trochu jinak.

Restauraci zavřel a vybudoval pod ní tunel až do Mexika, pomocí nějž pašoval stovky kilogramů drog. Před dvěma týdny ho policejní hlídka zastavila a speciálně vycvičený pes muže zákona upozornil na podezřelé látky v boxech na nářadí.

Namísto nářadí v nich Ivan pašoval 118 kilogramů metamfetaminu, 6 kilo kokainu, 3 kila fentanylu, 13 kilogramů bílého heroinu a 6 kilo hnědého heroinu.


Policisté veřejnost upozornili, že jen 3 kilogramy fentanylu představují dostatek látky na výrobu více než 3 milionů dávek, takže nešlo o žádnou amatérskou práci, ale o promyšlenou pašeráckou operaci. Pod bývalým KFC se nacházel tunel v hloubce téměř 7 metrů s délkou 180 metrů.

Tunel vedl do domu v městečku San Luis Rio Colorado a policisté předpokládají, že drogy z tunelu dealeři vytahovali pomocí lana.

Za podobné množství drog hrozí Ivanovi dlouholeté vězení, ale policisté mají před sebou ještě komplikovaný úkol. Nebude stačit, když zavřou majitele bývalého KFC, a tak se musí zaměřit na rozložení celé drogové operace.


Domů
Sdílet
Diskuse