Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2018 17:43
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Logan Paul a KSI vydělali stamiliony korun. Youtubeři budou moci své výdělky za pár měsíců znásobit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Youtubeři si na nedostatek peněz stěžovat nemohou.

Po skončení největšího zápasu v historii internetu začala média okamžitě spekulovat o tom, kolik peněz mohl souboj vygenerovat.

I když nešlo o souboj mezi Mayweatherem a McGregorem, takže zájem fanoušků z celého světa nemohl dosahovat rekordních čísel, na první pohled obyčejným youtuberům se podařilo přilákat do haly 20 tisíc návštěvníků.

Souboj přímo na YouTube sledovalo přibližně 775 tisíc diváků, kteří za možnost živého vysílání zaplatili 10 dolarů.

Nejdříve se v britských bulvárních médiích objevily i celkové částky v desítkách milionů dolarů, což lidem přišlo přitažené za vlasy, a proto Business Insider odhadem vypočítal, kolik skutečně mohli Logan Paul a KSI vydělat.

Na začátek je třeba říci, že průměrná cena lístku do vyprodané haly v Manchesteru byla 135 liber, čili zhruba 3840 Kč. Desítky lidí však zaplatily přes 14 000 Kč za speciální VIP lístky, a tak při počtu 20 tisíc návštěvníků mohli youtubeři z lístků vydělat více než 77 milionů korun.

Logan Paul a KSI vydělali stamiliony korun. Youtubeři budou moci své výdělky za pár měsíců znásobit
Zdroj: Youtube/LoganvsKsi

Mnohem více peněz přiteklo díky živému vysílání, protože 775 tisíc sledovatelů zaplatilo po 10 dolarech, takže dohromady 7,75 milionu dolarů. To je 171 milionů korun.

Po spočítání výsledků se pohybujeme těsně pod hranicí 250 milionů korun, kterou Logan a KSI určitě překonali díky štědrým sponzorským darům.

V úvahu se nebraly ani výdělky z videí před utkáním či vedlejšího streamu uCast. Na druhé straně, organizace obrovského souboje zřejmě spolkla slušné náklady.

Youtubeři však mohou být trochu naštvaní, protože více než milion lidí sledovalo souboj ilegálně. V praxi proto mohli vydělat o téměř dvojnásobek více. Truchlit určitě nebudou dlouho, neboť v únoru je naplánována odveta a v USA by mohly být výdělky ještě bláznivější.

Domů
Sdílet
Diskuse