Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2018 11:18
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Angarský maniak: Počet jeho obětí je vyšší než u Andreje Čikatila. Nejbrutálnější ruský sériový vrah se přiznal k 82 vraždám

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Michail Popkov byl dopaden až v roce 2012.

Policejní důstojník, ale zároveň bestiální vrah, který se přiznal, že mezi lety 1992 až 2010 zavraždil 82 mladých žen. Michail Popkov, též přezdívaný „vlkodlak“, oznámil po svém zadržení, že je jedním z nejhorších sériových vrahů, jaké Rusko zplodilo.

Michail Popkov se narodil v březnu roku 1964 v Angarsku na daleké Sibiři. O jeho dětství a dospívání se mnoho neví, ale v dospělosti se oženil s Elenou a zakrátko se jim narodila jediná dcera Jekatěrina.

Od začátku své kariéry se orientoval na oblast bezpečnosti. Vystřídal několik zaměstnání. Ještě předtím, než se stal členem ochranky pro společnost Angarsk Oil and Chemical na Sibiři, dlouhá léta zastával post policejního důstojníka ve městě Irkutsk, které leží u jezera Bajkal. Právě policejní práce mu poskytla jedinečný pohled na metody policejních strážníků a vyšetřovatelů. Jako konají při ohlášení vraždy, jaké jsou postupy, zajišťování důkazů a svědků, to vše využil ve svůj prospěch.

Mladý Michail Popkov se svou ženou Elenou

Angarský maniak: Počet jeho obětí je vyšší než u Andreje Čikatila. Nejbrutálnější ruský sériový vrah se přiznal k 82 vraždám
Zdroj: youtube.com / Duchess Dark

Zajímavý je zejména Popkovův dvojí život. Přes den vystupoval jako dobrý manžel, starostlivý otec a poctivý občan vytvářející ve své práci dobro. Po západu slunce se však měnil v monstrum, po kterém vyšetřovatelé pátrali dlouhých 18 let. Přezdívku vlkodlak tak dostal pro své výlučně noční běsnění.

Každou ze svých údajných 82 obětí před usmrcením znásilnil, což jasně naznačuje, že jeho motiv byl sexuálně podbarvený. Sexuálnímu motivu nasvědčuje i fakt, že všechny jeho oběti byly ženského pohlaví, přičemž jejich věk se pohyboval od 17 do 38 let.

Aby je k sobě nalákal, využil svého společenského postavení. Oblečený v uniformě čekal v zaparkovaném autě v blízkosti barů, klubů a restaurací těsně před zavíračkou. Následně slídil po ženách, které z klubů vycházely o samotě. Jako představitel bezpečnosti ruského státu se nabídl, že je odveze domů.

Domů
Sdílet
Diskuse