Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2018 13:16
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Škoda představuje nástupce rapidu. Nový model má přinést revoluční design

TECH
Uložit Uložené

Koncept chystané novinky od Škody poprvé spatřil světlo světa. A jak se zdá, můžeme očekávat opravdu zajímavý model.

Informace a různé spekulace ohledně chystaného nástupce Škody Rapid už v minulost médii proběhly. Není tomu dokonce tak dávno, co se přímo na českých dálnicích podařilo pořídit snímky předprodukčního maskovaného prototypu. V tuto chvíli si však o novince můžeme udělat zase o něco konkrétnější obrázek, a to díky prvním ukázkám, které automobilka z Mladé Boleslavy zveřejnila. 

Sportovní kabát

Studii modelu s označením Vision RS nemá na svědomí nikdo jiný tým v čele s Oliverem Stefanim, novým šéfdesignérem Škody, který na pozici nahradil Jozefa Kabaně teprve v loňském roce.  A vypadá to, že v případě nového modelu se automobilka rozhodla vsadit (minimálně na své poměry) na poměrně odvážný a neotřelý vzhled.

Vpředu si můžeme všimnout například nízkých trojúhelníkových světlometů či poměrně dynamicky působící masky. Vzadu naopak hraje prim velký difuzor nebo aerodinamický střešní spoiler. Stát má přitom na platformě MQB A0. V celkovém měřítku tak Vision RS přichází se zajímavým sportovním designem, který autu jen prospívá.

Na délku má studie Vision RS 4356 mm, je 1810 mm široká a vysoká 1431 mm. Hodnota rozvoru náprav je 2650 mm. Model je tedy pro srovnání o necelých 10 centimetrů kratší než Golf a o 30 mm nižší než současný rapid.

V reálné podobě již brzy 

Jak přesně bude chystaný vůz vypadat, jakmile půjde do sériové výroby, ukáže až čas. Stejně tak si budeme muset počkat i na oficiální název. Už brzy se však můžeme těšit, že veřejnost koncept modelu spatří v reálné podobě, a to konkrétně v říjnu (október) na autosalonu v Paříži.

A jak se studie Vision RS líbí vám? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse