Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2018 19:07
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Z Prahy až do USA novým přímým letem. Do Česka přichází dopravce United Airlines

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Od poloviny příštího roku budeme moci denně lítat z Prahy přímo do USA s americkou společností United Airlines. Novou linku dle odhadů využije ročně 43 tisíc cestujících.

Cestování z Česka za velkou louži bude opět o něco pohodlnější. Do Česka totiž míří americká letecká společnost United Airlines, s jejímž příchodem se můžeme těšit na novou denní přímou linku mezi pražskou Ruzyní a letištěm Newark ve státě New Jersey. To se nachází v těsné blízkosti metropole New York City.

Až 43 000 cestujících za rok

Spoj začne fungovat 7. června 2019 a dle současných odhadů by linku mělo v obou směrech ročně využít přibližně 43 000 cestujících. Letadlo Boeing 767-300 se přitom z pražského letiště každý den „odlepí“ v 10:10 hodin a vrátí se v 08:25 následujícího dne. 

„Již za prvních sedm měsíců letošního roku došlo k meziročnímu navýšení počtu cestujících na přímých letech do USA a Kanady o 82 procent. Můžeme tak očekávat, že po spuštění nové linky do Newarku dojde k ještě dalšímu významnému nárůstu,“ řekl uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Z Prahy až do USA novým přímým letem. Do Česka přichází dopravce United Airlines
Zdroj: pixabay.com/Free-Photos

Rychlejší cesta i do dalších destinací

Americký dopravce v tiskové zprávě dále uvedl, že nové spojení cestujícím umožní také rychlejší přepravu nejen do celé řady destinací ve Spojených státech a Kanadě, ale například i v Mexiku či Karibiku, které jsou v síti United Airlines a jejich partnerů. 

V současné době pražské letiště nabízí pravidelné lety do New Yorku (letiště JFK), Filadelfie, Toronta a Montrealu. K těm se tedy nově připojí ještě linka do Newarku, která navíc podle Řehoře potvrzuje velký potenciál přímých letů z Česka na severoamerický kontinent. 

Domů
Sdílet
Diskuse