Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2018 14:58
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Eminem na Kamikaze rozdal 153 dissů. Víc než 15 procent alba tvoří kritika známých kolegů

HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Nejvíc si užili Machine Gun Kelly, Drake, Trump a recenzenti jeho předešlého projektu.

Eminemovi se konečně podařilo udělat rozruch i v pozitivním smyslu a fanoušci pomalu zapomínají na to, jaké emoce v nich vyvolal předešlý projekt Revival. Dnes již víme, že rodák z Detroitu negativní odezvu po vydání vnímal a motivovala ho k tomu, aby nahrál hned další album.

Dnes již víme, že Kamikaze je výstředním projektem s třinácti skladbami nacpanými dissy, kritikou a vzkazy pro mnoho kolegů ze scény. Eminemovi očividně vadí vliv nové školy a trendy s ním spojené. O tom, jak kritizuje tetování na obličeji Lil Pumpa či Lil Xana nebo mumble rap v podání Migos, jsme již psali. V článku jsme zároveň shrnuli všechny důležité vzkazy věnované Drakeovi; Tyleru, the Creatorovi a recenzentům alba Revival.

Zahraniční média aktuálně žijí i vyjádřeními jednotlivých raperů, kteří si vzkazy od Eminema spíše užívají a berou je s úsměvem. Přece jen, v rapu stále platí rovnice, že pokud méně známého interpreta dissuje legenda, minimálně se dočká o něco více pozornosti. Za všechny si připomeňme reakci od MGK a Lil Pumpa.

Dnes jsme na Redditu našli zajímavou infografiku, ze které se dozvíš všechny důležité informace týkající se dissů v přesných číslech. Celkově našli autoři z hiphopnumbers na Kamikaze 153 kritických vzkazů pro rapery, reportéry, amerického prezidenta a pár institucí. Toto číslo tvoří až 15,5 % z celkové délky alba.

Doporučeno
Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly Divoký gangster, který beefuje s Eminemem, nebo střízlík s růžovou kytarou? Zjisti, kým je Machine Gun Kelly 9. června 2023 8:30

Suverénně nejvíce řádků (27) si užil Machine Gun Kelly, který se ještě v roce 2012 vyjádřil na adresu Eminemovy dcery. Oblíbeným terčem je i Joe Budden, Drake a Trump. V první polovině se nacházejí také všichni recenzenti Shadyho alb.

Co se týče samotných skladeb, suverénně nejvýraznější je hned první věc The Ringer, což byl pravděpodobně i záměr, aby autor co nejdříve získal pozornost posluchačů. Skoro polovina šestiminutové skladby obsahuje dissy. Top trojici uzavírají Not Alike a Fall.

Eminem na Kamikaze rozdal 153 dissů. Víc než 15 procent alba tvoří kritika známých kolegů
Domů
Sdílet
Diskuse