Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2018 15:48
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Kalifornie je prvním americkým státem, který zakázal kosmetiku testovanou na zvířatech

MÓDA
Uložit Uložené

Novinku v kalifornské legislativě podpořily i mnohé velké kosmetické značky.

Kalifornští ochranáři zvířat mají nově důvod k radosti. Stát se stal totiž historicky prvním v rámci USA, který celoplošně zakázal všechny kosmetické produkty testované na živých tvorech. Výrobci takových beauty přípravků však mají ještě dost času na jejich distribuci, neboť legislativa by měla vstoupit v platnost až 1. ledna 2020.

Návrh zákona sestavila senátorka Cathleen Galgiani a podpořili i mnozí další. Kromě toho, že kosmetika, která není testována na zvířatech, je mnohem humánnější, je zároveň podle senátorky i dobrým byznysem. Množství lidí si přece jen potrpí na tom, aby jejich přípravky předtím, než si je koupí, nikomu a ničemu neublížily.

Samozřejmě, že obchodování nebylo primárním záměrem návrhu, ale je to jen dalším benefitem a důvodem k tomu, aby se skoncovalo s testováním na malých a bezmocných tvorech. Novinku v kalifornské legislativě podpořily i mnohé velké kosmetické značky, jako například Lush Cosmetics.

Domů
Sdílet
Diskuse