Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2018 16:17
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Unikl design nového telefonu Nokia. Bude mít pět fotoaparátů

TECH
Uložit Uložené

Nejdříve žádný, pak jeden, poté dva a nyní rovnou pět. Kde skončí závod výrobců telefonů?

Začalo to počtem megapixelů, kterým se předháněli jednotliví výrobci mobilních telefonů. Poté to byla velikost displeje a teď jde obzvlášť do tuhého: výrobci se předhánějí v tom, kdo do svého telefonu implantuje větší počet fotoaparátů.

A jak to vypadá z uniklých fotografií přímo z čínské továrny, kde se chytré telefony od Nokie vyrábí, známý výrobce se s tím nepáře a dává jich na svá záda rovnou pět. Tzv. penta-objektivem by měla být osazená právě údajná Nokia 9 nebo 10, o kterých se v poslední době mluví stále více. Zatím o nich víme jen z internetových úvah a úniků, ale právě tyto střípky naznačují, že bude zajímavé si na finální produkt počkat.

Unikl design nového telefonu Nokia. Bude mít pět fotoaparátů

Na zadní straně je k vidění sedm otvorů,  ve dvou z nich je LED blesk a infračervený snímač a v těch ostatních pak čočky fotoaparátů. Jak je z fotografie patrné, optiku si vezme na svědomí Carl Zeiss. Čočky by neměly dostávat každá svůj čip, ty bude mít podle odhadů nová Nokie pouze dva.

Další čočky budou mít funkce jako zoom, širokoúhlá fotografie a další. HMD Global chce zkusit tento experiment, protože jedině vybočením a neobvyklými technologiemi si může nahnat body u svých potenciálních zákazníků. Podle úvah by mohl displej dokonce oplývat čtečkou otisku prstů. Podaří se Nokii dohnat dávno ztracený lesk?

Domů
Sdílet
Diskuse