Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2018 10:58
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Top verze modelu X2 je realitou. Absenci šestiválce vyvažuje rekordně vysokým výkonem

TECH
Uložit Uložené

BMW vyšperkovalo svůj nejmenší crossover.

To, že vozům typu SUV se nadále mimořádně daří, je nesporným faktem, nelze se proto divit, že prakticky každá automobilka chrlí modely tohoto druhu jeden za druhým. Výjimkou není ani BMW, které modelovou řadu rozšířilo o zcela nový přírůstek – X2. V těchto hodinách se na svět prodrala už i očekávaná vrcholná varianta, která přitom vyvolává rozporuplné reakce.

Novinka nese název X2 M35i, jak tedy tradiční označení napovídá, jedná se o sportovní verzi s technikou z dílny M. Bohužel pod kapotou této X2 nenajdeme 3litrový šestiválec jak bylo pro verze M35i či M40i zvykem. V zásadě se o tom vědělo již při představení klasické verze, jelikož X2 stojí na nové platformě UKL, kterou sdílí s modely MINI. Její podstatou je přitom primárně přední pohon s příplatkovým xDrivem a výhradně tří a čtyřválcové agregáty. Jak již tedy tušíte, nové X2 M35i pohání 2litrový benzínový čtyřválec.

Top verze modelu X2 je realitou. Absenci šestiválce vyvažuje rekordně vysokým výkonem
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Na druhu stranu je však třeba říci, že vzhledem k velikostním poměrům modelu X2 a současným trendům nejde o nic neobvyklého, spíše naopak. Navíc novinka disponuje výkonem až 225 kW / 302 koní a 450 Nm, takže jde o vůbec nejvýkonnější dvoulitr od BMW v historii. Síla putuje na všechna čtyři kola přes 8stupňovou převodovku Steptronic, pod kterou se významnou měrou podepsala divize M.

Automobilka přitom uvádí akceleraci na stovku za 4,9 sekundy, přičemž ve smyslu nových, reálnější měření spotřeby by měla varianta M35i v průměru jezdit za 8,1 až 8,4 litru. Za příplatek nebude chybět sportovní diferenciál či adaptivní tlumiče s novými nastaveními tuhosti.

Podvozek je standardně snížen, pokud jde o optické změny, ty jsou velmi minimální. Novinka vychází z modelů X2 v paketu M Sport, vyzývavé nárazníky, zadní spoiler, dvě koncovky výfuků, full-LED světla či 19" disky jsou proto standardem. Za příplatek je možné sáhnout po 20" obutí. Novinka se pro evropský trh začne vyrábět v březnu příštího roku.

Zpět
Sdílet
Diskuse