Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2018 19:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Za deset let budeme vyhazovat jídlo rychlostí 66 tun za sekundu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ano, další z mnoha upozornění, abys myslel na budoucnost naší planety.

Věděli jste, že ročně vyhodí obyvatelé naší planety až 1,6 miliardy tun jídla? Celková hodnota je přibližně miliarda eur (přes 25 miliard korun), což si už asi dokážeš představit o něco lépe. Prostě velmi mnoho. Zároveň je realitou, že na světě je stále mnoho zemí s opačným problémem, kde lidé bojují s hladem.

Na základě těchto informací se prestižní Boston Consulting Group rozhodla vytvořit scénáře budoucích trendů, které by mohly napovídat, kam se problematika výhozu pracně vyprodukovaných potravin dostane. No a výsledky ochránců planety určitě nepotěší.

Z podrobné analýzy vyplynulo přímo hrozivé číslo, které tvrdí, že v roce 2030 vyhodí všichni lidé na světě dohromady neuvěřitelných 66 tun potravin za sekundu. Pokud si to opět přeložíme do řeči peněz, ročně to bude přibližně 1,3 miliardy eur. A stále platí, že v zemích třetího světa nebudou mít lidé volný přístup k jídlu.

Tento článek by neměl jen informovat o tom, jak špatně na tom jsme. Spíše bychom vás rádi motivovali k tomu, abyste si předem promysleli, co si kupujete a kolik toho vlastně potřebujete. Šetříte tak peníze i naši planetu. Do komentářů nám dej vědět, co si o této problematice myslíš a zda znáš nějaký recept, jak s ní bojovat.

Na závěr ještě přikládáme krátký a zajímavý dokument.

 
Domů
Sdílet
Diskuse