Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2018 13:32
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Akademie se rozhodla pozastavit kategorii nejlepších populárních filmů. Může za to velká vlna kritiky?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na nejbližším předávání Oscarů se ocenění za nejlepší populární film nedočkáme.

Toto léto jsme se dozvěděli, že Akademie filmového umění a věd odhlasovala vznik nové kategorie pro nejlepší populární film. Tento krok rozpoutal na internetu velkou kritiku, ať už od recenzentů nebo diváků.

Akademie se tedy prozatím rozhodla tuto kategorii odložit. Na 91. ročníku předávání Oscarů se jí tedy nedočkáme. Oficiálním důvodem je, že Akademie se kategorii rozhodla implementovat příliš pozdě, čímž by některé filmy, které měly premiéru začátkem tohoto roku, mohly být v nevýhodě.

Akademie se rozhodla pozastavit kategorii nejlepších populárních filmů. Může za to velká vlna kritiky?
Zdroj: A.M.P.A.S.

Podle všeho však zástupci Akademie registrují i kontroverzi, kterou jejich krok rozpoutal a zřejmě si uvědomili, že se s novou kategorií až příliš unáhlili.

„Dostali jsme různé reakce týkající se představení této nové kategorie a uvědomili jsme si, že bude nutná další diskuse s našimi členy,“ prohlásila Dawn Hudson, šéfka Akademie.

Kromě nové kategorie bylo ohlášeno i několik dalších změn (podrobněji jsme se jim věnovali zde). Ty by však podle všeho zatím měly být součástí 91. ročníku. Ten se bude vysílat 24. února 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse