Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2018 13:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

U Austrálie ztroskotala loď plná kokainu za 50 milionů dolarů. Čeká se, kdo ji objeví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Plavidlo museli nedobrovolně opustit pašeráci.

Hledání pokladů na ztroskotaných lodích nabralo v posledních desetiletích nový rozměr. Kdysi ztroskotávala plavidla plná zlatých dukátů a šperků, avšak dnešní piráti pracují spíše s drogami. Nijak jinak tomu nebylo ani při nedávné roztržce nedaleko Papuy Nové Guiney.

Pašeráci tam po komplikacích nechali odplout plavidlo plné kokainu, načež loď ztroskotala na neobydleném vulkanickém ostrově Umboi. Nikdo by se o plavidle nedozvěděl, kdyby ho náhodou neobjevil zvídavý rybář, který následoval lano a na pobřeží vykopal z písku 11 cestovních tašek plných kokainu.


Sbírku drog vzal do své vesnice na nedalekém ostrově Budi Budi, ale zanedlouho si po drogy přišli původní majitelé, kterým kokain vydal. V té chvíli už pašerákům bylo na stopě místní námořnictvo a po honičce muži zákona pašeráky zadrželi.

Pašeráci však své plavidlo vybavili pastmi, díky kterým ho zaplavila nafta a uvěznila tam drtivou většinu nákladu kokainu. Loď byla příliš těžká na to, aby ji mohli odtáhnout, a tak ji museli nechat na místě a transportovat pašeráky.

U australských břehů se tak momentálně nachází plavidlo plné nafty a zejména kokainu v celkové hodnotě až 50 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse