Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2018 15:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zhulený mladík se vloupal do zoo, aby ukradl opici pro svou přítelkyni. Zlomil si tam nohu, vyrazil zuby a půjde do vězení

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Návštěva zoologické zahrady pro Novozélanďana neskončila zrovna slavně.

Na první pohled romantický nápad skončil před pár měsíci katastroficky. Mladík John Owen Casford si v noci usmyslel, že vloupat se do zoologické zahrady ve Wellingtonu a ukrást odtud opici bude skvělý způsob, jak potěšit svou přítelkyni.

John chtěl přítelkyni přinést opici jako dárek, ale svůj nápad nedomyslel. Ve chvíli, kdy vkročil na území zoologické zahrady, byl zhulený a zřejmě i opilý, protože policistům později řekl, že pod vlivem marihuany „létal ve výšce jako drak“.

Zhulený mladík se vloupal do zoo, aby ukradl opici pro svou přítelkyni. Zlomil si tam nohu, vyrazil zuby a půjde do vězení
Zdroj: Luc Viatour/Wikimedia Commons

Proniknout do samotné zoo nebylo náročné, ale dostat se k opicím už bylo složitější. Na cestě za zvířaty zničil dva zámky a pak našel maličké opice saimiri dorůstající do velikosti 35 centimetrů spát v jednom rohu.

Hned poté začala divoká honička, při které utrpěly zranění opice i samotný mladík. Policisté ho našli se zlomenou nohou, dvěma vyraženými zuby, vymknutým kotníkem a modřinami.

Opice na tom byly o něco lépe, protože byly jen doškrábané, avšak útok Johna na zvířatech zanechal psychické trauma. Jedna z nich se dodnes bojí lidí a chovatelé v zoo konstatovali, že neúspěch krádeže byl výhrou pro obě strany konfliktu.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Nic to však nezměnilo na tom, že John se musel postavit před soudce a nést odpovědnost za své jednání. Za vloupání a několik dalších přestupků z léta si bude muset odpykat trest v délce 2 let a 7 měsíců.

Zhulený mladík se vloupal do zoo, aby ukradl opici pro svou přítelkyni. Zlomil si tam nohu, vyrazil zuby a půjde do vězení
Zdroj: asdsoupdsa/Flickr
Zpět
Sdílet
Diskuse