Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2018 22:29
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

O kolik milionů si přilepšili Drake nebo Eminem? Forbes zveřejnil žebříček nejvíce vydělávajících hip-hopových umělců

HUDBA EMINEM FORBES KENDRICK LAMAR
Uložit Uložené

Komu se v průběhu posledních dvanácti měsíců dařilo v hip-hopu nejvíce?

Hip-hop je v dnešní době bezpochyby nejpopulárnějším hudebním žánrem na světě. Rapeři a přední producenti se velmi rádi chlubí svým luxusním majetkem a za jediný koncert, popřípadě instrumentál, berou až statisíce amerických dolarů. Kdo je však v aktuálním roce pomyslným králem výdělků?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Migos (@migos) on

Forbes zveřejnil každoroční žebříček nejlépe vydělávajících hip-hopových umělců, který se odvíjel od jejich aktivit v rozmezí od června minulého roku do června toho probíhajícího. Čerpal z čistých zisků z jednotlivých turné, digitálních prodejů a fyzických nosičů, výdělků ze streamovacích platforem, sponzoringu a v neposlední řadě z merche a ostatních záležitostí.

Raperovi Jay-Zmu se se ziskem 76,5 milionů $ podařilo po třech letech dostat z pomyslného trůnu nejlépe vydělávajících hip-hopových umělců P. Diddyho, za což vděčí svému alba 4:44 z minulého roku a překvapivému projektu Everything Is Love se svou manželkou Beyoncé, se kterým se vydali na gigantickou tour po celém světě.

P. Diddy se se svými 64 miliony $ „propadl“ na druhé místo, na kterém se však i bez vydávání nové hudby drží díky právům na hudební produkce řady zvučných jmen, a díky svým podílům v renomovaných značkách alkoholu Cîroc a DeLeón.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diddy (@diddy) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diddy (@diddy) on

Pomyslnou trojku uzavírá Kendrick Lamar, miláček hip-hopových fanoušků, který svému přírůstku ve výši 54 milionům $ vděčí gigantickému sólovému turné k albu Damn a další úspěšné TDE: The Championship Tour, kde vystupoval jako headliner. Kromě toho má na kontě významné dealy s Nike a American Express.

Cole a Kendrick Lamar, kteří se setkali v první desítce žebříčku Forbes

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kendrick Lamar (@kendricklamar) on

Hned za ním následuje se svými 47 miliony $ Drake, který je s více než pěti miliardami streamů za posledních dvanáct měsíců nejposlouchanějším hip-hopovým umělcem této doby.

Doporučeno
Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam 31. ledna 2024 11:00

Do první desítky se poprvé v životě probojoval také Nas. Ten svým 35 milionům $ vděčí zejména angažováním se v různých start-upech v Silicon Valley a v online médiích.

Drake má rozhodně z čeho rozdávat

V první desítce se stále drží i Dr. Dre, a to díky jistým nesrovnalostem s Apple a jeho někdejší značkou sluchátek Beats. Na desátém místě skončil Kanye West a mezi dvacet nejlépe vydělávajících hip-hopových umělců se dostali také poměrně mladí interpreti jako Travis Scott, Russ nebo teprve čtyřiadvacetiletý Lil Uzi Vert.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OUR GENERATION MUSIC (@ourgenerationmusictv) on

11. DJ Khaled - 27 milionů $

12. Migos - 24,5 milionů $

13. Eminem - 23 milionů $

14. Chance the Rapper - 21,5 milionů $

15. Travis Scott - 21 milionů $

16. Birdman - 20 milionů $

17. Lil Uzi Vert - 19,5 milionů $

18. Lil Wayne - 19 milionů $

19. Logic - 17 milionů $

20. Swizz Beatz / Russ / Meek Mill - 15 milionů $

V žebříčku chybí ženské zástupkyně Nicki Minaj a Cardi B, o kterých se častokrát píše a hovoří více než o mnohých zařazených raperech. Nicki ale své album vydala teprve nedávno a na tour vyráží jen za pár dní. A aby se se svým debutovým projektem ocitla Cardi B na předních místech, musela by mít opravdu pekelné štěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse