Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2018 17:15
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Maso ani sýry tu nechceme. Militantní vegani útočí ve Francii na řeznictví, sýrárny i McDonald's

GASTRO FRANCIE
Uložit Uložené

Útoky radikálně smýšlejících veganů na francouzské restaurace a prodejny stále přibývají.

Ve dvousettisícovém městě Lille, v severní Francii, se tento týden zatýkalo. O pozdvižení se postarala parta militantně laděných veganů, která v období od května do srpna poškozovala devět vybraných podniků. 

Na mušku si gang vzal řeznictví, prodejny sýrů a dokonce i jednu tamní pobočku McDonald's. Na zdi těchto podniků sprejovali různé nápisy, mezi jinými např. „Zastavte potlačování živočišných druhů!“, na pobočky stříkali falešnou krev nebo rozbíjeli jejich výlohy.

Samolepka s nápisem „Reálná tvář vašeho masa“ na vitríně francouzského řeznictví z tohoto roku

Maso ani sýry tu nechceme. Militantní vegani útočí ve Francii na řeznictví, sýrárny i McDonald's
Zdroj: Owen Franken/Corbis via Getty Images

Řezníci prohlásili, že se jim po takto radikálních výlevech nepracuje dobře a požadují od ministerstva vnitra patřičnou ochranu. Policisté proto pátrali, až obvinili šestici členů této skupiny, z nichž pět již propustili a šestá, jednadvacetiletá žena půjde v prosinci k soudu. Při výslechu prý využili práva nevypovídat.

Ve Francii se boj militantních veganů proti místním prodejnám živočišných výrobků velmi hrubě vyostřuje a padají již první tresty. Upozorňuje na to i kauza z letošního března, kdy veganská aktivistka napsala na Facebook, že zabití řezníka islámským radikálem je „spravedlivá odplata“. Prý má s obětí nulový soucit. Za toto prohlášení dostala podmíněný trest ve výši sedmi měsíců

Domů
Sdílet
Diskuse