Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2018 15:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na východní pobřeží USA se řítí hrozivý hurikán Florence, který zachytili astronauti z ISS na dechberoucích fotkách

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Hurikán by měl zeslábnout, ale nebude mít žádné slitování.

Již téměř 2 miliony obyvatel států Severní či Jižní Karolína a Virginie byly evakuovány před blížícím se hurikánem Florence.

I když v posledních hodinách hurikán trochu zeslábl a mohli ho přeřadit do druhé kategorie, východní pobřeží Spojených států amerických se už připravuje na zdrcující srážky a vítr.

Před hurikánem je třeba mít respekt, protože dokáže lidi odříznout od světa a při rychlosti větru nad 200 kilometrů za hodinu bere ze země téměř vše, co mu stojí v cestě.

Desítky tisíc lidí zřejmě po řádění bouřkového systému přijdou o své příbytky a budou se muset spolehnout na příbuzné či pomoc ze strany vlády. Varování seslali i astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici, kteří se jen se zatajeným dechem dívali na obrovské oko hurikánu v Atlantiku z výšky stovek kilometrů.

Dechberoucí fotografie vyvolávají v člověku respekt a strach, aniž by mu hrozilo bezprostřední nebezpečí. Florence by měl na pobřeží USA dorazit už za pár hodin ve čtvrtek večer či v pátek brzy ráno a mnozí Američané se ho rozhodli přečkat ve svých příbytcích navzdory četným varováním.

Zpět
Sdílet
Diskuse