Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2018 17:04
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pražský fotbalový klub Sparta založil vlastní profesionální esport tým. Reprezentovat bude v Česku i v zahraničí

TECH AC SPARTA PRAHA ESPORT
Uložit Uložené

AC Sparta Praha zakládá první český esportový tým. Spojí virtuální a reálný svět fotbalu do jednoho.

Tak jsme se dočkali. První český fotbalový tým založil svoji vlastní esportovní bázi. Jeden z nejpopulárnějších klubů u nás, AC Sparta Praha, se vydává do světa videoherního byznysu. Připojí se tak k velkým klubům, jakými jsou např. Manchester City, Dynamo Kyjev nebo holandský Ajax Amsterdam, které v zahraničí už profesionálně reprezentují.

Podobná věc sice nemá v českém podání obdoby, ale tým už v minulosti prozradil, že se chce pouštět do nových, progresivních nápadů. „Vstupujeme do neprobádaných vod, protože se ve Spartě pouštíme i do těch netradičních projektů,“ řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Pražský fotbalový klub Sparta založil vlastní profesionální esport tým. Reprezentovat bude v Česku i v zahraničí
Zdroj: YouTube.com

Tým založil vlastní stránky, kde uvádí podrobnosti, spolu s registračním formulářem do jednotlivých kvalifikací. Klub zastoupí hráči z týmu eSuba, který se věnuje profesionalizaci elektonických sportů už 14 let. Fanoušci se mohou těšit např. na turnaj FIFA eWorld Cup.

Esportový trh v Česku se stále více rozrůstá. Momentálně se jeho fanouškovská základna odhaduje na zhruba 400 tisíc lidí, přičemž další přibývají. Stává se z toho po vzoru ostatních zemí seriózní byznys, který by neměly ostatní týmy ignorovat, pokud chtějí držet krok s dobou. Je proto dost pravděpodobné, že na tuto pomyslně vhozenou rukavici zareagují i další fotbalové kluby.

Ve Spojených státech odhadují, že se sledovanost videoherních klání v číslech vyrovná americkému fotbalu už do tří let.

Domů
Sdílet
Diskuse