Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2018 15:34
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Jaké novinky přináší iOS 12? Krom zrychlení tě čekají memoji nebo rozšířená realita

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Připrav se na nálož nových funkcí v rámci dvanácté generace operačního systému od Apple.

Apple jen před pár dny představil novinky v podobě svých iPhonů XS, XS Max a XR, další generace hodinek Apple Watch 4 či zcela nové verze operačního systému iOS 12.

Distribuce softwarové aktualizace byla oficiálně zpřístupněna jen před pár hodinami. My se dnes podíváme na to, co s sebou přináší.

Výkon a rychlá odezva

Hlavní prioritou dvanácté generace operačního systému je výkon. Apple nám už před několika měsíci na konferenci Apple WWDC 2018 přislíbil, že zatímco dosud příchod každé nové aktualizace softwaru starší zařízení zpomalil, tentokrát by se měl iOS projevit přesně opačně.

Nové rozhraní bylo optimalizováno na rychlost a lepší odezvu v celém systému. Právě proto by po jeho aktualizaci mělo být spouštění tvých aplikací o 40 % rychlejší, klávesnice se zobrazí o 50 % rychleji a fotoaparát se ti spustí o 70 % rychleji než dosud.

Fotky

Gigant v novém iOS 12 vylepšil i vlastní aplikaci Fotky. Ta získala například podporu pro propracovanější vyhledávání fotografií.

Hledat je tak budeš moci nejen podle data vytvoření nebo místa, ale rovněž na základě dalších parametrů, jako například názvu objektů či podniků, které jsi navštívil. 

Skupinový FaceTime

Další užitečnou novinkou je například i skupinový FaceTime. Dosud jsi byl schopen volat maximálně s jedním uživatelem, ale po novém budeš schopný vést videohovory a audiohovory až s 32 lidmi najednou.

Dlaždice mluvící osoby se automaticky zvětší.

Jaké novinky přináší iOS 12? Krom zrychlení tě čekají memoji nebo rozšířená realita
Zdroj: Apple

Rozšířená realita

Rozšířená realita je další zásadní inovací ve světě Apple. ARkit2 umožní vývojářům vytvářet AR aplikace a obyčejným uživatelům sdílet zážitky ve vylepšené realitě.

Funkce Persistence dokáže uložit virtuální prvky spolu s reálným prostředím.

Rychlý náhled AR navíc dokáže propojit rozšířenou realitu s tvým systémem iOS. Díky tomu si můžeš prohlížet objekty rozšířené reality ve vestavěných aplikacích jako News, Safari a Soubory a sdílet je s jinými uživateli přes iMessage nebo Mail.

Jaké novinky přináší iOS 12? Krom zrychlení tě čekají memoji nebo rozšířená realita
Zdroj: Apple

Memoji

Další zajímavou novinkou jsou Memoji, což je vlastně jakýsi nový typ přizpůsobitelných Animoji, které byly dosud dostupné na iPhone X. Ty podporují expresivnější komunikaci přes FaceTime či Zprávy pomocí tebou vlastnoručně vytvořených postaviček.

Funkce Nerušit a notifikace

Jablíčko rovněž klade větší důraz na tvůj klid. Nová funkce Nerušit omezí zobrazování notifikací během spánku a ráno tě přivítá shrnující obrazovkou bez jakýchkoliv rušivých oznámení.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Když už je řeč o notifikacích, v iOS 12 se ti například automaticky seskupí, když se týkají jedné aplikace. Tím pádem nepůsobí chaoticky a už se v nich tak snadno neztratíš.

Také je zde nová možnost Doručovat potichu, která odesílá hlášení přímo do Centra hlášení, takže tě nebudou rušit.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea Cervone (@andreacervone),

Čas strávený na telefonu

Nový operační systém tě také detailně informuje o tom, jak používáš svůj iPhone. Díky funkci Čas před obrazovkou máš konečně přehled o tom, jak často ho odemykáš, jak dlouho používáš jednotlivé aplikace a hry či to, kolik ti posílají oznámení.

Dostupnost

Nový iOS je dokonce dostupný i pro všechna zařízení, která byla schopny používat předešlý iOS 11. Takže pokud stále disponuješ iPhonem 5S, iPadem Air a mini 2 či šestou generací iPodu Touch, nová aktualizace ti tam bez problémů půjde.

Pokud tě tvůj telefon ještě nevyzval k přechodu na nový operační systém, nemusíš se bát, s největší pravděpodobností to teprve udělá. Pokud se ti však nechce čekat, můžeš jít do Nastavení a v kategorii Obecné ťukni na položku Aktualizace softwaru.

Domů
Sdílet
Diskuse