#French Style: 10 nadčasových kousků

Sledovat a napodobovat to, co se nosí v Paříži – o to se snaží ženy z celého světa. My jsme ale bezesporu první generací, která může život tamních obyvatelek sledovat doslova v přímém přenosu.

Když několikrát denně otevřu Instagram, mezi prvními na mě vyskočí fotky právě Jeanne, Leily, Sabiny a dalších. A já hltám jejich příběhy, jako bych tam byla s nimi…

V dnešním článku bych vám ráda nabídla výběr outfitů a inspirace toho nejlepšího, co obyvatelky města na Seině oblékají. Jako vždy zůstávají veskze minimalistické, nadčasové a ženské – není tedy problém jejich šatník snadno napodobit. A to je paráda, ne?

obrázky: Jeanne, Sabina, Leila, Diane, Adenorah, Marissa

Šatník Francouzek mi imponuje svou jednoduchou paletou barev, střihů a každodenním nošením základních basic kousků. Ty lze „okořenit“ něčím vintage, výraznějším šperkem, kloboukem, brýlemi nebo botami. Ve všem je ale znát špetka humoru, nonšalance, lehké neupravenosti a pocitu: „že mi to sluší a cítím se sexy“.

Od té doby, co francouzská It-Girl Jeanne Damas založila vlastní značku Rouje, hemží se to na Instagramu zavinovacími šaty a sukněmi. Není se co divit! Z vlastní zkušenosti vím, že není víc sexy kousek – když foukne vítr, jste jako v pohádce „oblečená-neoblečená“…

Bílé džíny s bílou košilí – minimalistická kombinace, kterou pozvednou výraznější boty. Espadrilky od Castanier dostály své pověsti. Jsou opravdu neskutečně(!) pohodlné, takže vůbec nemám pocit, že nosím podpatky, navíc v nich vydržím chodit celý den.

Proutěný koš je můj must-have již několikáté léto. Sbalím se do něj na celý den – do práce i na odpolední koupačku u vody nebo jógu.

Co číst dál? 

7 tipů, jak na francouzský šatník

Five Piece French Wardrobe

Inkpotstories blog

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Karo - děvče z Prahy milující styl, šarm a nenucenost Pařížanek, studující mezinárodní obchod a snící o životě v Antwerpách. Miluji rána a to, že jsem oblečená za 5 minut - díky Capsule Wardobe. Chcete taky? Čtěte!

Chceš vědět, když yourinkpotstory přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.