Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2018 12:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Plačící veganka se vloupala na jatka a přivázala se k teleti, které měli porazit, aby mu zachránila život

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Alix se veganskému aktivismu věnuje poslední dva roky.

Mladá aktivistka a veganka Alix Livingstone pracuje v Austrálii pro organizaci Aussie Farms, v rámci níž navštěvuje farmy a jatka, aby celý svět upozornila na hrozivé zacházení se zvířaty.

Většinou z farem odchází jen s fotografiemi či videi, ale tentokrát udělala krok navíc. V jatkách si všimla telátka, které údajně nebylo ani 30 dní staré a už bylo odloučeno od své mámy.

Telátko bylo určeno k porážce, což Alix nechtěla dovolit, a tak si sedla vedle něj, přivázala se k blízkému zábradlí a odmítala jatka opustit, aniž by jí dovolili zvíře osvobodit.

Plačící veganka se vloupala na jatka a přivázala se k teleti, které měli porazit, aby mu zachránila život
Zdroj: Alix Livingstone

Správce jatek se s ní snažil pár hodin diskutovat, ale ona odmítala odejít. Musel ji upozornit, že pokud neodejde, nechá ji z pozemku vyvést. Alix vedle telátka plakala, objímala ho a slibovala mu, že ho zachrání, jenže plán nevyšel a nakonec z jatek odešla.

Na jatkách přitom nebyla jediná, protože její kolegyně se měla přivázat ke druhému telátku.

Ani jedna záchrana nefungovala a obě zvířata měla být poražena v ten samý den.

Aktivistce se čas od času podaří v podobných situacích zvíře zachránit, protože majitelé farem či jatek ztratí trpělivost a raději jí umožní zvíře odvést pryč, než aby měli dlouhé hodiny vyjednávat.

Samotná Alix se vegankou stala před více než dvěma lety poté, co se jí tento životní styl zalíbil na internetu, a od té doby svět upozorňuje na smutné zvířecí osudy.

Domů
Sdílet
Diskuse