Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2018 16:37
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Michael Kors odkoupil italskou značku Versace za téměř 2 miliardy €

MÓDA
Uložit Uložené

Společnost již vlastní luxusní značku Jimmy Choo a momentálně i Versace.

Americký konglomerát Michael Kors se přejmenoval na Capri Holdings Limited a oficiálně odkoupil italskou designérskou značku Versace za téměř 2 miliardy € (51 miliard korun). Následuje tak své kroky z minulosti, kdy v roce 2017 odkoupil další významnou značku Jimmy Choo, a za cíl si dává konkurovat takovým koncernům jako LVMH nebo Tapestry.

Pod novým vedením by měl vzrůst počet kamenných prodejen Versace z 200 na 300 po celém světě, značka by měla výrazně posílit v oblasti e-commerce a zdvojnásobit prodeje obuvi a doplňků. Ty aktuálně tvoří přibližně 35 % celkového zisku a rádi by dosáhly alespoň 60 %.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by S/magazine (@smagazineofficial) on

Donatella Versace, sestra zesnulého zakladatele Gianniho Versaceho, zůstává na postu kreativního ředitele, a na adresu aktuálních záležitostí se vyjádřila následovně: „Toto je velmi vzrušující moment pro Versace. Santo (její bratr), Allegra (její dcera) a já se staneme akcionáři Capri Holdings Limited. To dokazuje naši víru v dlouhodobý úspěch společnosti Versace a závazek k této nové globální módní luxusní skupině.“

Domů
Sdílet
Diskuse