Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2018 13:25
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Polská továrna dělníkům vzala židle. Fotka, kde klečí, pobouřila svět

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Nehumánní praktiky společnosti si už podala i inspekce.

I přesto, že žijeme v roce 2018, se stále setkáváme s nechutnými praktikami zaměstnavatelů, kteří se snaží zvýšit produktivitu i za cenu ohrožení zdraví svých zaměstnanců. V dnešní době by podobné metody měly být už dávno vyhynulé, ale na internetu se jen před několika hodinami objevila fotografie polských dělníků, kteří na zemi klečí.

Jak informují polská média, fotka pochází ze společnosti PZL-Świdnik, kde zaměstnancům nedovolí sedět a ani se postavit. Koncem září si však firmu začal proklepávat tamní inspektorát práce. Dalším problémem továrny je práce v zaprášených podmínkách, které ohrožují plíce a průdušky.

Podle polských médií není kontrola ještě dokončena, ale úřady už nyní požádaly, aby společnost dodržovala nejvyšší pracovní standardy. Zatímco je v Evropě sezení při podobné práci zvykem, v USA či jiných zemích lze narazit (kromě pár výjimek) na stojící pokladníky či dělníky.

Polská továrna dělníkům vzala židle. Fotka, kde klečí, pobouřila svět
Zdroj: xthu
Domů
Sdílet
Diskuse