Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2018 16:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Poznejte Spider-Many z různých dimenzí ve vynikajícím traileru nejočekávanějšího animáku roku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Představuje se i Nicolas Cage jako Spider-Man Noir.

Připravte se na úplně jiného Spider-Mana, než na jakého jste zvyklí z kin, filmů či her. Spider-Man: Paralelní světy (nto the Spider-Verse) se totiž poprvé na stříbrném plátně zaměří na Milese Moralese.

Ten se stává Spider-Manem v okamžiku, kdy si 40letý Peter Parker uvědomuje, že konečně našel nástupce, a že se v jeho světě děje něco divného.

To něco má za následek, že se do jeho dimenze dostávají další verze Spider-Mana včetně Gwen Stacy (Haille Steinfeld), Spider-Man Noir (Nicolas Cage), ale i Spider-Ham (komik John Mulaney) či Peni Parker (Kimiko Glenn).

Dnešní trailer je zase jednou ukázkou skvělého načasování, co se akce, humoru a představení postav týče. Už od prvního obrázku se na animovaný komiks nesmírně těšíme a po videu níže naše očekávání jen narůstají.

A takto bude znít český dabing

U Spider-Hama je jasné, že si pro sebe ukradne většinu scén (snad se dočkáme i nějakého odkazu na Simpsonovi), ale o koho vlastně jde?

Všichni tito Spider-Manové jsou součástí minisérie z roku 2014 s názvem Edge of the Spider-Verse. V první řadě je zde Spider-Ham, pavouk, kterého kouslo radioaktivní prase a od té doby bojuje proti zločinu. Doplňuje ho Spider-Man Noir namluvený Nicolasem Cagem, který se neštítí zbraní a zabíjení padouchů mu problém nedělá. Na závěr tu máme Peni.

Ta se nechá kousnout pavoukem poté, co jí otec zemře při ovládání mecha robota SP//dr. Pavoučí mozek je součástí procesoru robota, a tak se s ním musí Peni spojit tímto způsobem. Gwen Stacy jako Spider-Gwen je každému fandovi tohoto univerza známa, takže ji blíže představovat určitě nemusíme.

Ve filmu budou muset kromě nevídaného úkazu a spojování dimenzí bojovat i proti klasickým záporákům. Potvrzený je Kingpin, Scorpion, Green Goblin a Prowler. Prowler je Milesův strýc. Zatímco Milesův otec se vzdal dráhy zločinu a stal se z něj svědomitý občan, jeho bratr se odmítal vzdát moci a titulu padoucha.

Poznejte Spider-Many z různých dimenzí ve vynikajícím traileru nejočekávanějšího animáku roku
Zdroj: Sony / Columbia

Stal se z něj záporák Prowler, což snímku a jednotlivým vztahům mezi postavami dodá více jiskry a napětí. Prowler je skvělý bojovník na blízko a pomáhá si všelijakými gadgety a nástroji na omračování protivníků.

Spousta postav a Spider-lidí není jediným zásadním rozdílem oproti ostatním filmům. Tento počin není součástí žádného velkého propojeného vesmíru (zatím), a také vypadá úplně jinak než většina animáků.

Oplývá stylizovanou animací využívající i komiksový vzhled, díky čemuž se můžeme těšit na pohyby a scény, jaké ve filmech nikdy neuvidíme. Trochu se však bojíme, abychom kvůli tomu obrazu neměli v kině problémy s očima. V každém případě však originální vizuál bereme všemi deseti.

Režírují Peter Ramsey, Rodney Rothman a Bob Persichetti. Ti se pro portál Screenrant vyjádřili, že originální nápad multivesmíru budeme pozorovat očima Milese Moralese.

„Všechno bude vyprávěno z perspektivy tohoto chlapce z Brooklynu, který nikdy podobné věci nezažil,“ poznamenal Rodney Rothman. „Žádná z těchto věcí se mu nikdy nezdála ani možná. Tímto způsobem jsme do filmu dostali originální nápady a zároveň je budeme moci divákům vysvětlit , aby se neztrácely.“

Poznejte Spider-Many z různých dimenzí ve vynikajícím traileru nejočekávanějšího animáku roku
Zdroj: Sony / Columbia

Už výše jsme naznačili, že ve filmu uvidíme i Petera Parkera, tedy originálního Spider-Mana. Podle tvůrců však půjde o radikálně odlišnou postavu, než na jakou jsou fanoušci zvyklí. Jaký tedy Peter Parker bude? Režiséři prozradili, že mu bude asi 40 let a bude za zenitem své superhrdinské kariéry.

„Už dospěl. Vše, co se ve filmu děje, už viděl. Už není dítě, takže to pro něj není žádná nová zkušenost. Hodně ztratil a hodně obětoval. Právě proto je taková zábava pracovat s touto postavou. Rozhodně to je Peter, jakého jste ještě neviděli.“

Těšit se můžeme na pozoruhodnou dynamiku mezi Parkerem a Moralesem. Persichetti k tomu řekl následující: „Toto je Peter Parker, kterého Miles Morales ve svém životě potřebuje. Takže je mezi nimi vztah jako mezi učitelem a žákem.“

Kromě zmíněných herců uslyšíme i hlasy Mahershaly Aliho (Aaron Davis), Lieva Schreibera (Kingpin) či Lily Tomlin (teta May). Do českých kin dorazí Spider-Man: Into the Spider-Verse 13. prosince 2018.

Poznejte Spider-Many z různých dimenzí ve vynikajícím traileru nejočekávanějšího animáku roku
Zdroj: Sony Pictures Animation
Domů
Sdílet
Diskuse