Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2018 10:47
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Praha-venkov, Šalingrad nebo Vídeň-sever. Brno spustilo anketu pro výběr názvu hlavního nádraží

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Brňané ale nakonec přeci jen sáhnou po té nejjednodušší možnosti.

Během září probíhalo celorepublikové hlasování o novém názvu brněnského hlavního nádraží. Pomoci s výběrem mohl kdokoli bez ohledu na bydliště či věk, a tak se sešlo až 1501 unikátních návrhů (571 jich bylo pro nedodržení pravidel vyřazeno).

Od pondělí do symbolického 28. října bude probíhat druhé kolo hlasování, v němž zůstalo už jen deset nejlepších návrhů. Tentokrát ale smějí o názvu nádraží hlasovat výhradně obyvatelé Brna. A to buďto přímo na brněnském magistrátu nebo elektronicky. Předtím ale musí ověřit svoji totožnost. 

Primátor Brna Petr Vokřál vyjádřil spokojenost s různorodostí závěrečné desítky. Portálu Blesk řekl: „V top desítce máme prvky hantecu, tradiční rivality mezi Brnem a Prahou, odkaz historických osobností, ale i ryze humorné návrhy.“

Pro autory nejlepších návrhů jsou připraveny odměny. Od magistrátu obdrží speciální jízdu vlakem do prostoru budoucího nádraží s komentářem. Tvůrci první pětky návrhů se dostanou na běžně nepřístupná místa stávajícího nádraží a autor vítězného návrhu získá roční šalinkartu.

V době vydání článku vypadalo hlasování takto:

  NÁZEV HLASY
1. Brno – Hlavní nádraží 279
2.  Brno – Šalingrad 263
3. Nádraží Járy Cimrmana 65
4. Vídeň – sever 24
5. Brněnské nádraží Franty Kocourka 20
6. Praha – venkov 10
7. Brno – Nádr McNádrface 3
8. Nádraží A. B. Svojsíka 2
9.  Šalingrad – Brno 2
10. Ždanovo nádraží 0
Domů
Sdílet
Diskuse