Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2018 16:22
Čas čtení 0:00
Šimon Kucka

Kolik let budou mít mutanti v X-Men: Dark Phoenix?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Skutečný věk herců a věk postav příliš nesedí, co říkáte?

Snímek X-Men: First Class z roku 2011 od režiséra Matthewa Vaughna (Kingsman 1 a 2) byl příjemným zpestřením světa mutantů, ve kterém se objevily staré známé postavy s novými tvářemi.

Postavy z minulých částí, jako například Magneto, Profesor X či Mystique, dostaly mladší verze svých hereckých představitelů. Sir Ian McKellen se rázem proměnil na Michaela Fassbendera, Sira Patricka Stewarta vystřídal James McAvoy, no a Rebeccu Romijn nahradila Jennifer Lawrence.

Pojďme si tedy přiblížit, jak je to s jejich věkem. Mystique se narodila v roce 1934. Nejnovější díl s názvem Dark Phoenix se odehrává v roce 1993, což znamená, že Mystique má asi 59 let.

Hlavní doménou Mystique je schopnost měnit svou podobu, takže její mladistvý vzhled s tváří Jennifer Lawrence se dá logicky odůvodnit.

Kolik let budou mít mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

Horší je to už s Xavierem a Magnetem. Jelikož příběh se odehrává v roce 1993, měl by být Profesor X ve věku 61 let, což ale absolutně neodpovídá vzezření 39letého Jamese McAvoye (přestože už je bez vlasů).

Uvěřitelně nezní ani situace Magneta, který je 2 roky starší než Charles. Mutant se schopností manipulovat kovy se narodil v roce 1930, takže v roce 1993 by měl mít 63 let.

Zajímavé je i srovnání nových představitelů těchto dvou známých mutantů s původními herci. Ian McKellen měl 61 a Patrick Stewart 60 let, když si zahráli v prvním filmu X-Men z roku 2000.

Kolik let budou mít mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

To znamená, že Fassbender a McAvoy by měli vypadat věkově podobně jako vypadali McKellen a Stewart v prvním filmu. A to rozhodně nevypadají.

Dalším mutantem je Hank McCoy alias Beast, hraný Nicholasem Houltem. Uvádí se, že se narodil ve 40. letech 20. století, což by odpovídalo jeho vzezření dvacátníka ve First Class. Problém nastává, když by měl být z Houlta v Dark Phoenix padesátník, protože ve skutečnosti má herec jen 28.

Neznáme ani přesný věk Petera Maximoffa, známějšího pod přezdívkou Quicksilver (Evan Peters). V X-Men: Budoucí minulost Wolverine řekl, že je Quicksilver teprve teenager, čemuž odpovídal i mladistvý vzhled Evana Peterse.

Kolik let budou mít mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox

Pokud byl tedy mutant s pekelnou rychlostí teenager v roce 1973, v Apocalypse musel mít od 20 do 30 let.

V Dark Phoenix by tak Quicksilver měl mít od 30 do 40 let, čemuž by se také dalo uvěřit, protože Peters má opravdu 31. O historii jednotlivých mutantů a kontinuitě děje ve filmech se dočtete v tomto článku.

Máme však i dobré zprávy. Zbytek omlazených mutantů je ve věku, který s jejich vzezřením v roce 1993 sedí. Tye Sheridan jako Cyclops, Sophie Turner jako Jean Grey, Alexandra Shipp jako Storm a Kodi Smit-McPhee jako Nightcrawler byli teenageři a zároveň spolužáci v době, kdy probíhaly události z Apocalypse.

Jelikož jsou přibližně ve stejném věku, v roce 1993 mají všichni kolem 25 let, což sedí se skutečným věkem herců (Sheridan má 21, Sophie Turner má 22, Alexandra Shipp má 27 a Smit-McPhee má 22 let).

Kolik let budou mít mutanti v X-Men: Dark Phoenix?
Zdroj: Fox
Domů
Sdílet
Diskuse