Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2018 21:19
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Přivítejte Pixel 3! Měl by se iPhone nové vlajkové lodi Googlu obávat?

TECH
Uložit Uložené

Google na newyorské konferenci po dlouhém čekání představil jejich novinky v podobě Google Pixel 3 a Pixel 3 XL.

Google dnes na plánované konferenci v New Yorku představil 3. generaci své vlajkové lodi, kterou je Google Pixel s pořadovým číslem 3.

Po stránce designu dnes tato konference nepřinesla nic nového. Fotky telefonu na internet již unikly před nějakou dobu a dnes tak došlo pouze k potvrzení těchto informací. Avšak dozvěděli jsme se, co najdeme uvnitř.

Na velikosti záleží

Stejně jako tomu bylo i u předchozí generace, i zde se dočkáme hned dvou velikostí – Pixel 3 a Pixel 3 XL. Menší varianta disponuje displejem o velikosti 5,5" s rozlišením 1080 × 2280 pixelů. Varianta větší pak displejem 6,3" s rozlišením 1440 × 2960 pixelů.

Přivítejte Pixel 3! Měl by se iPhone nové vlajkové lodi Googlu obávat?
Zdroj: Google

Uvnitř najdeme procesor Snapdragon 845, 4 GB RAM, podporu Bluetooth 5.0 a samozřejmostí je nejnovější Android ve své nejčistší podobě. Na výběr je pak velikost 64 GB a 128 GB.

Novinkou je nejnovější bezpečností chip Titan M. Ten má na starosti operační systém, ochranu přihlašovacích údajů a také celkové šifrovaní osobních dat.

Přivítejte Pixel 3! Měl by se iPhone nové vlajkové lodi Googlu obávat?
Zdroj: Expertreviews.co.uk

Ačkoliv ostatní výrobci počet fotoaparátů zvyšují, tak Google se drží v zajetých kolejích a na Pixelu tak najdeme pouze fotoaparát jeden, s rozlišením 12,2 MPx. Na přední straně ale najdeme fotoaparáty hned dva. Oba o rozlišení 8 MPx a světelností f/1,8.

Fotoaparát budoucnosti

Společně s fotoaparátem přišlo i několik softwarových novinek, které v předchozí generaci ještě nebyly. Příkladem je funkce Top Shot. Ta za použití umělé inteligence vytvoří několik snímků před a po stisknutí spouště a následně vybere ten nejlepší.

Přivítejte Pixel 3! Měl by se iPhone nové vlajkové lodi Googlu obávat?
Zdroj: 9to5google.com

Cenovka pro americký trh je stanovena na 799 dolarů za Pixel 3 a za Pixel 3 XL 899 dolarů. Dostupnost pro český a slovenský trh zatím není známa.

Domů
Sdílet
Diskuse