Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2018 17:49
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na Slovensku ordinoval 10 let muž, který se za zubaře jen vydával. Pacienti ho milovali díky nízkým cenám

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Klasický příběh ze slovenského venkova.

Na první pohled by běžný člověk nenašel markantní rozdíl mezi zubařem a zubním technikem. Návštěva zubní ambulance se dokáže v dnešní době velmi rychle prodražit, a tak si lidé často vybírají zubaře na základě ceny a ne odbornosti či zkušeností.

Stejný scénář se posledních 10 let odehrával v obci Veselé u Piešťan, kde pacienti vesele navštěvovali falešného zubaře, který si vybavil celou ambulanci profesionální technikou a bez problémů objednával a ošetřoval lidi. Pacienty lákal na občas až o polovinu nižší ceny ve srovnání s běžnými zubaři, což způsobilo, že na něj vesničané nedali dopustit.

I když mohl mít zubní technik bohaté zkušenosti s ošetřováním zubů, nezískal požadované vzdělání a stejně tak mu Trnavský samosprávný kraj neudělil licenci k provozování ambulance lékaře. Momentálně ho kontroloři odhalili a nejenže s ním začne správní řízení, ale kraj na muže podal i trestní oznámení.

Doplatil na to, že jako nekvalifikovaný lékař mohl pacientům způsobit ublížení na zdraví, čímž se už bude zabývat soud. Samozvaný zubař dokonce může dostat pokutu ve výši více než 33 tisíc eur (851 tisíc Kč). Místní obyvatelé jsou smutní, protože skončilo období nízkých cen za návštěvu zubaře. Na svého zubního technika převlečeného za zubaře nedali dopustit.

Celou reportáž najdeš na stránce televize Markíza.

Na Slovensku ordinoval 10 let muž, který se za zubaře jen vydával. Pacienti ho milovali díky nízkým cenám
Zdroj: TV Markíza

Domů
Sdílet
Diskuse