Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2018 16:55
Čas čtení 0:00
Marek R.

Česká republika porazila v Lize národů Slovensko 2:1

SPORT
Uložit Uložené

Češi porazili v napínavém souboji Slováky 2:1.

V říjnu přišla na řadu opět ne zrovna populární reprezentační přestávka a nyní konečně přišel čas na další duel v novém projektu UEFA s názvem Liga národů. Hlavní výhodou je, že do značné míry nahradí většinu mezistátních přípravných soubojů, které nikoho nezajímají, a také nabízí možnost kvalifikovat se na kontinentální šampionát.

UEFA rozdělila 55 zemí před losem do výkonnostních skupin podle umístění v žebříčku národních týmů. Vznikly tak čtyři ligy (A, B, C, D), z nichž každá je rozčleněna na 4 skupiny.

Slováci proti České republice nastoupili od roku 1997 devětkrát. Třikrát se těšili slovenští reprezentanti, jeden zápas skončil remízou a pět zápasů vyhráli Češi. Česko navíc nezažívá poslední roky zrovna nejlepší období a tuto bilanci tak dnes mohl soupeř ve svůj prospěch vylepšit.

Úvodní sestavy:
Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Škriniar, Škrtel, Hubočan – Lobotka, Hamšík – Kucka, Duda, Mak – Nemec

Česká republika: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie – Souček, Pavelka – Vydra, Dočkal, Zmrhal – Krmenčík

V úvodu druhého poločasu si Slováci vypracovali obrovskou příležitost. Po přihrávce Erika Saba, který střídal v poločase Pekaríka, se na hranici šestnáctky ocitl osamocený Duda, jehož střela ale letěla mimo bránu.

Následně se potvrdilo staré známé pravidlo nedáš, dostaneš a Krmenčík hned z následného útoku poslal Česko do vedení. O chvíli nato mohl Mak vyrovnat, ale osamocený před Vaclíkem míč poslal na tribunu.

Slovenský gól přišel v 62. minutě. Po rohovém kopu Weisse se k hlavičce dostal Němec, jehož pokus fantasticky vyrazil Vaclík, ale Marek Hamšík stojící přímo před ním už neměl problém míč dorazit do odkryté branky.

Vítězný gól zápasu padl v 76. minutě a radovali se Češi. Na centr Dočkala si naběhl Patrick Schick, na jehož pohyb nestihla zareagovat slovenská obrana a přesně mířenou hlavičkou překonal brankáře. 

Krmenčík otevírá skóre zápasu

Marek Hamšík vyrovnává

Schick rozhoduje o výhře Česka

Domů
Sdílet
Diskuse