Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2018 10:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Avengers 4 se bude odehrávat 5 let po událostech Infinity War. Jakou technologií z Civil War možná Iron Man porazí Thanose?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na internet se dostal nový concept art a také spekulace o tom, že v příběhu se pěkně posuneme.

Nad Avengers 4 visí obrovský otazník. A vlastně víc než jen jeden. Něco přes půl roku do premiéry neznáme ani název snímku a o nějakém oficiálním obrázku můžeme jen snít. Russovi a Marvel si tajemství obrovské týmovky hlídají a nechtějí nic zbytečně prozradit.

Už nyní ale například víme, že mrtvé postavy z Infinity War neuvidíme ani v jednom z trailerů. Živých je jich stále dostatek na neuvěřitelné množství promo materiálu. Stejně jako u Infinity War však čekáme, že Marvel neukáže příliš. A klidně může sáhnout i na dvě a půl miliardy v kinech.

Co v traileru ale bude? Diváci budou možná překvapeni. Zdá se, že nás čeká časový posun. Jeden z fanoušků a očividně i insiderů, který už párkrát pár skutečností „uhodl“, totiž tvrdí, že Avengers 4 začne 5 let po událostech svého předchůdce. Proč tak dlouho?

Jednak se situace ve vesmíru a na Zemi musí uklidnit, jednak se hrdinové musí dát dohromady a nepochybně uvidíme i následky jejich a Thanosových činů s odstupem delší doby. Za ten čas se stihne hodně změnit, hodně napravit a také se na obzoru mohou ukázat nové postavy.

Avengers 4 se bude odehrávat 5 let po událostech Infinity War. Jakou technologií z Civil War možná Iron Man porazí Thanose?

Něco nám říká, že kromě Thanose budou Avengers bojovat i proti jiným záporákům. Nakonec, lusknutí zatřáslo celou galaxií a určitě se najdou lidé či bytosti hladové po moci, respektive po pomstě. Bylo by naivní si myslet, že Avengers jsou jediní, komu Thanos ublížil. A pokud to tak Marvel podá, bude to dost nešťastné.

Může se ale změnit i složení týmu. Události Infinity War mohly mnohé zlomit, a proto bych se nedivil, kdyby se motivace hrdinů a jiných postav razantně změnily. Nesmíme zapomínat ani na fakt, že Strážci galaxie už neexistují. V tomto případě nám ale už tradičně něco spoilují hračky.

Konkrétně jde o nové kostýmy hrdinů. Na obrázku níže můžeme vidět Rocketa a Thora ve futuristicky nadesignovaných kostýmech. Oproti novým kostýmům jiných Avengers se značně liší, takže je možné, že Rocket a Thor se spojili, aby tak vytvořili dočasný tým Strážců galaxie. V Rocketovi se možná probudil pocit zodpovědnosti a Thor i tak po zničení Asgardu nemá na práci nic lepšího.

Nový oblek dostane určitě i Iron Man. Jakkoli byl geniální, ten nejnovější neměl proti Thanosovi žádnou šanci, i když ho Tony využíval skutečně originálně. Navíc nesmíme zapomenout ani na hračky. Z těch teče do kas Marvelu a Disney neuvěřitelné množství peněz. I proto tolerují fakt, že jim vyspoilují řadu utajovaných věcí.

Hračky se ale logicky musí měnit a čím více verzí existuje, tím více hraček se prodá. Nový vzhled postav je tedy nevyhnutelný. Nesmíme však zapomínat ani na fakt, že jde o concept arty a naši hrdinové takto ve filmu vypadat opravdu nemusí.

Co další hovoří pro teorii o cestování v čase skrze Quantum Realm? V první řadě zde máme zmiňované fotky z natáčení. Náramky na zápěstích Avengers vidíme i na nových concept artech s novými obleky. Pokud předpokládáme, že právě tyto slouží k cestování skrz Quantum Realm.

Proč je tedy nenosí Captain Marvel? Na Screenrantu se dočtete, že exploze, při které pravděpodobně získala schopnosti, se podobá výboji z Quantum Realm... a dále si to už přece domyslíte. Mluví se také o tom, že Avengers si pro blondýnku přijdou do minulosti, a proto na sobě nemá žádný speciální oblek.

Avengers 4 se bude odehrávat 5 let po událostech Infinity War. Jakou technologií z Civil War možná Iron Man porazí Thanose?

V každém případě, na fotkách z natáčení se v aktuální formě a vzhledu prezentují jen některé postavy. Vysvětlit to v současnosti nedokážeme. Marvel vždy spolehlivě vyvrátil naše teorie a přinesl originální zvraty, přičemž tomu tak nepochybně bude i tentokrát. Kromě Quantum Realmu se však začíná mluvit i o B.A.R.F.

Upřímně, i my jsme už zapomněli, co to je, ale internet nám to připomněl. Pokud si pamatujete na začátek Civil War, kdy Tony odhaloval světu svou novou technologii, jste na dobré cestě. Jde o systém, díky kterému můžete v mysli putovat svými vzpomínkami a pokoušet se tak dostávat přes traumata.

Zároveň si tak můžete detailně prohlédnout prostředí, ve kterém se vzpomínky odehrávají. Kufříky s názvem této technologie byly otištěny na place Avengers 4. Je tedy možné, že záběry z minulosti nevznikly díky cestování časem, což by vysvětlilo, proč všichni kromě Scotta a Tonyho vypadají přesně tak jako v danou chvíli.

Tony se Scottem možná jen ve vzpomínkách hledají cestu, jak mohli / případně mohou odvrátit to, co Thanos způsobil. Důležitost této technologie navíc potvrdil i spolurežisér Joe Russo, nic bližšího však neprozradil. Odtud již začínají fanouškovské teorie nabírat na šílenosti, takže tě jimi zatěžovat nebudeme.

Pokud by se ukázaly být pravdivé, nějaké to překvápko si přece chceš nechat i pro kino. A pokud bys nevěřil, že se na začátku Avengers 4 skutečně pohneme v čase, přesvědčit by tě mohl i fakt, že byla obsazena starší verze Cassie Lang, Scotovy dcery.

Navíc tu máme šedé vlasy Tonyho a zdroj ze zákulisí, který tvrdí něco podobného. Gwyneth Paltrow navíc pustila spoiler o tom, že Pepper a Tony spolu mají dítě. Těch náznaků je až příliš mnoho a sedí to i s teorií, že Scott se po styku s anomálií v Quantum Realm přesune v čase o 5 let a společně s ním poznáme současnou tvář světa.

Vysvětlit si budoucnost MCU pak není náročné. Spider-Man: Far From Home se má odehrávat po Infinity War, takže se těch 5 let prostě nějakým způsobem vymaže z existence.

Těch teorií je skutečně mnoho a každá z nich může být pochybná či zcela nesprávná. Pravdu se nakonec dozvíme už za pár měsíců. Pokud máš nějaký vlastní nápad nebo představu, jak to bude ve skutečnosti, budeme rádi, když se o ně podělíš v komentářích.

Avengers 4 už je dotočené. Potvrdili to samotní režiséři, a tak snímek směřuje do střižny a k trikovým společnostem. V dalších týdnech tedy můžeme počítat s odhalením názvu a s prvními záběry. Pokud se zajímáš o další informace, teorie a podobně, klikej na toto vlákno, respektive na články zdezde, zde nebo zde. Premiéra se uskuteční 25. dubna 2019.

P. S. – Na internet se dostal i údajný popis prvního traileru. Je docela možné, že je pravdivý, takže si zážitek pokazte jen na vlastní riziko. Přepis v angličtině najdeš zde. Už jen ten popis působí epický.

Domů
Sdílet
Diskuse