Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2018 15:41
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

ABT si vzalo na paškál novou A8. Výsledkem je vylepšený design i technika

TECH
Uložit Uložené

Jedna z prvních tuningových úprav čtvrté generace Audi A8 je na světě.

Netrvalo dlouho a dvorní koncernový úpravce servíruje první úpravy vlajkové lodi z Ingolstadtu. Řeč je o společnosti ABT Sportsline, která má prsty v aftermarketových vylepšeních vozidel Seat, Volkswagen či Audi. Právě poslední jmenovaná značka tentokrát posloužila jako základ pro další tuningové projekty.

Audi A8 nejnovější generace známe už přibližně rok v klasickém provedení, nebude už přitom dlouho trvat a Němci nám představí i vrcholnou variantu S8 se čtyřlitrovým osmiválcem. Do té doby právě ABT poukazuje na sportovně střižený temperament luxusní limuzíny ve smyslu svých tradic.

ABT si vzalo na paškál novou A8. Výsledkem je vylepšený design i technika
Zdroj: www.abt-sportsline.com

Designové změny jsou velmi decentní. Jak je zvykem, podstatou jsou kvalitní nástavce. Přední nárazník tak dostal dodatečný splitter po stranách, zatímco vzadu najdeme úplně jinak tvarovaný nárazník s integrovanými koncovkami výfuků. O obutí se mohou podle preferencí starat nové 20" až 22" firemní disky DR, ER-C, FR nebo ABT SPORT GR.

Ani v tomto případě nejde jen o kosmetické změny, vylepšení totiž neobešla ani techniku. ABT Sportline nabízí i pro A8 svůj ABT Power Kit zaměřený na úpravu řídící jednotky. Díky modulu ABT Engine Control (AEC) se sériový výkon verze 50 TDI, tedy třílitrového naftového šestiválce, vyšplhal z 210 kW/286 koní a 600 Nm až na 243 kW/330 koní a 650 Nm. Všechny zmíněné komponenty a vylepšení bude možné objednat již od listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse