Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2018 15:44
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

I děti se zdravotním onemocněním mají právo na adopci a šťastný život. Skutečný příběh indické dívky chytne za srdce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nisha se narodila s velmi vzácným onemocněním. Její adoptivní rodiče však dali dívce sílu bojovat.

Kampaň Touch Of Care se snaží poukázat na to, že bez ohledu na jakékoli odlišnosti si každé dítě zaslouží lásku. Nový televizní spot od společnosti Vicks vypráví reálný příběh dívky jménem Nisha, kterou ještě jako dítě opustila rodina. Adopce však holčičce zachránila život.

Nisha ve videu hovoří o něžném přístupu své mámy, která jí od dětství dávala do vlasů květiny. Postupem času zjistila, že má každý na světě problémy. Ty své ale označila za více viditelné.

Její vzácná kožní choroba ichtyóza postihne jednoho novorozence z miliobu. V Indii se aktuálně nachází přibližně 29,6 milionu sirotků. Za minulý rok bylo adoptovaných pouze 42 sirotků se zdravotním postižením. Statistické údaje pocházejí od neziskové organizace UNICEF.

Následující video vyzývá rodiče, aby při adopci nehleděli na fyzický vzhled dítěte a přistupovali k němu jako k bytosti, která také potřebuje lásku a něhu. Podobný přístup zastávali i rodiče děvčátka z videa, Aloma a David Lobo, díky kterým je Nisha obklopena okruhem nejbližších.

Domů
Sdílet
Diskuse