Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2018 18:36
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších seriálů, které uvidíš do konce roku 2018

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Daredevil je za rohem, ale co dál?

Do konce roku zbývá už jen dva a půl měsíce, ale od začátku října až po konce prosince se přeci jen dočkáme celé řady kvalitních či očekávaných seriálů od osvědčených tvůrců. Bez dalšího otálení se na ně pojďme podívat.

1. Daredevil (3. série) – 19. října

Už jen tři dny nás dělí od návratu ďábla z Hell’s Kitchen. Zotavování poté, co mu na hlavu spadla doslova celá budova, však bude chvíli trvat. Matt zároveň ztrácí svoji víru v Boha a věří, že se nenarodil jako Matt Murdock, ale jako Daredevil. Zlo se dá porazit jedině zlem, nikoli soudním jednáním.

Dojde mu to, když se z novin dozví, že Wilson Fisk směřuje na svobodu. Stane se informátorem FBI, ale samozřejmě je přelstí a pro Daredevila si přichystá překvapení. V jeho kostýmu vyšle do ulic vraha, který schopnostmi dorovnává a někdy i překonává samotného Matta.

Veřejnost si myslí, že Daredevil zabíjí nevinné, Fisk je na svobodě, Electra (pravděpodobně) mrtvá, Matt rozlámaný po celém těle, ale i duchu, no a jeho přátelé si myslí, že je mrtvý. Murdocka čekají nejtěžší časy v jeho životě. A my budeme při tom.

2. Making a Murderer (druhá série) – 19. října 

Nečekaný hit od Netflixu se před 3 lety podíval na případ nešťastně obviněného Stevena Averyho. Ten si v base odseděl neprávem 18 let, a když ho konečně propustili, žaloval jedna radost. Následně se však odehrála vražda, z níž samozřejmě obvinili Averyho.

První série byla nesmírně kvalitní a rezonovala nejen v USA. A už za pár dní se podíváme, jak Averyho příběh pokračoval. Teaser níže vám napoví, kam bude druhá série směřovat. Více se o seriálu dozvíte zde.

3. Castlevania (druhá série) – 26. říjen

Videoherní kult se dostal na Netflix a byla z toho nesmírná pecka. Druhá série dostala zelenou téměř okamžitě a my jsme se od té doby nemohli dočkat. Uvidíme totiž rovnou 8 epizod z pera Warrena Ellise a produkčně bude dohlížet Adi Shankar.

Tvůrci se evidentně nechystají polevit a opět nám doručí pořádně temnou a krvavou jízdu. Chybět však nebude ani akce, humor a sympatické postavy v čele s lovcem upírů Trevorem Belmontem (Richard Armitage). Ten se v seriálu postavil do cesty samotnému Draculovi a jeho démonickým hordám, které se snaží podmanit si středověkou Evropu.

Mimochodem, v plánu je už i třetí série Castlevanie. Pokud ještě pořád pochybujete, přečtěte si naši recenzi první série.

4. The Chilling Adventures of Sabrina – 26. říjen

Za poslední roky ožily a následně skomíraly desítky seriálů. Je jedno, že v minulosti byly oblíbené. Nové verze buď nezaujaly, nefungovaly nebo byly vyloženě špatné.

Nicméně, Sabrina se vydává jinou cestou a chce se divákům předvést v jiném světle než naposledy. A my jsme rádi. Už ten trailer je předzvěstí toho, že se máme na co těšit, což podporují i recenze (zde a zde). Seriál vychází z komiksu The Chilling Adventures of Sabrina, který je značně temný a plný černé magie. To samo o sobě dokazuje i čerstvá upoutávka.

Seriál nám ukáže mladou a sympatickou Sabrinu, která se odmítá plnohodnotně oddat kouzelnickému kultu a zanevřít na své přátele ze světa lidí. Tímto si ale proti sobě a své rodině poštve mnoho nepřátel.


5. Homecoming – 2. listopadu

Sam Esmail, showrunner, scenárista a režisér známého seriálu Mr. Robot, se ujal originální novinky, kterou si i zrežíroval. Uvidíme v ní Julii Roberts v hlavní roli. Ztvární Heidi Bergman, sociální pracovnici pomáhající válečným veteránům.

Dostane se jí do rukou případ Waltera (Stephan James), který je odhodlaný vrátit se do normálního života. Heidi si však začíná uvědomovat, že za tímto případem je něco víc. Něco, co je možná nebezpečné. Kromě zmíněných herců si vedlejší role střihnou Bobby Cannavale, Alex Karpovsky, Shea Whigham, Ayden Mayeri, Sissy Spacek a Marianne Jean-Baptiste.

Trailer láká na atmosférický a poměrně temný psycho thriller, ve kterém evidentně nebude nouze o kvalitní herecké výkony. Uvidíme, zda se podaří i příběh. Již nyní však víme, že nás čeká i 2. série. Nakonec, Mr. Robot nadcházející sérií končí, takže se Esmail může naplno věnovat Homecomingu.

6. Narcos (4. série) – 16. listopadu

Escobar je za námi, stejně tak Cali kartel. Tvůrci Narcos, zdá se, drogové události v Kolumbii už zachytili, a tak se přesouvají do Mexika. Tam však jejich štáb asi nebyl úplně vítán. Možná si ještě pamatujete na zprávy o tom, že jeden z pracovníků Netflixu, který vyhlížel zajímavé lokace na natáčení, skončil rozstřílený ve svém autě.

Netflix se však přes to dostal, začal s natáčením, a tak se již za měsíc dočkáme nových epizod zkoumajících drogové kartely v Mexiku. V čele nového hereckého obsazení budou stát Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story) a Michael Peña (Ant-Man and the Wasp).

Druhý jmenovaný si zahraje agenta DEA v utajení jménem Kiki Camarena a Luna se představí jako Félix Gallardo, šéf kartelu Guadalajara. Právě tento kartel se bude Camarena snažit zevnitř rozložit. Pomocí informátorů v blízkosti šéfa Felixe bude shromažďovat důkazy proti obávanému narkobaronovi, jenže zničit kartel nebude tak jednoduché, jak si myslel.

7. Escape at Dannemora – 18. listopadu

Ben Stiller si zase jednou něco zrežíroval. Po skvělém Walter Mitty a jeho tajný život se upsal podprůměrnému Zoolanderovi 2, ale zřejmě si touží napravit režisérskou pověst. A to ho zavede do věznice v New Yorku. Z ní se v roce 2015 pokusili uprchnout dva trestanci.

Richard Matt (Benicio Del Toro) a David Sweat (Paul Dano) v tom však nebyli sami. K jejich plánu se přidá i zaměstnankyně věznice Tilly Mitchell (Patricia Arquette), která s oběma muži udržuje intimní poměr. Právě ona sehraje klíčovou roli v jejich plánu útěku. Ten následně rozpoutá obrovské policejní pátrání.

Kromě zmíněných herců uvidíme i Bonnie Hunt, Erica Langa a Davida Morse. Příběh rozhodně vypadá zajímavě, navíc projektu nechybí kvalitní herci, takže trailer nás určitě nalákal. Měli bychom se dočkat 8 epizod.


8. Vikings (druhá polovina 5. série) – 28. listopadu

Vikings, stejně jako Živí mrtví, už nikdo z nás nesleduje. Kvalita upadla už dávno, a tak projekty ztratily naši důvěru a drahocenný čas. Víme však, že i Vikingy miluje velké množství z vás, a tak jsme sem seriál prostě museli zařadit.

Už koncem listopadu se dočkáme druhé poloviny 5. série, ve které uvidíme Ivara přijímat korunku krále. Co dalšího ještě víme o ději?

Ze závěru desáté epizody a předešlé adrenalinové ukázky víme, že s Lagerthou to nevypadá příliš dobře. Není však vyloučeno, že Ivar plánuje obětovat úplně cizí ženu a tvůrci nás chtějí upoutávkou jen vystrašit. Poslední trailer zaujal již klasickou dávkou naturalismu, temnoty a krvavých scén.

 
9. The Deuce (druhá série) – právě běží 2. série (třetí bude poslední)

David Simon dokázal vytvořit další originální a zároveň pořádně atraktivní seriálový svět s obrovským potenciálem, který diváka zaujme už od prvních sekund. V průběhu osmi epizod představil skvělé postavy mnoha vrstev newyorského obyvatelstva, přičemž interakce mezi nimi patří k těm největším kladům seriálu.

Pozvolné plynutí příběhu, ústřední téma a pečlivé budování nezaměnitelné atmosféry možná nesednou každému, ale pokud budete ochotni přistoupit na tyto podmínky, The Deuce vás odmění skvělým zážitkem. Takto se o seriálu vyjádřil kolega Osky v recenzi první série.

Ta druhá právě běží a vypadá to tak, že si udrží kvalitu. Deuce mluví o světě prostituce, drog, přátelství, kriminality a mnohém dalším. Kromě Jamese Franca v dvojroli zaujme i skvělá Maggie Gyllenhaal.


10. The Good Place – právě běží 3. série

Třetí série chváleného komediálního seriálu The Good Place je již v plném proudu. Na Filmkultu jsme seriál dosud ignorovali, ale sype se na něj chvála snad z každé strany, takže tomu někdy snad dáme šanci.

V hlavní role se představila Kristen Bell, která hledá cestu ke zjištění, co to znamená být dobrou ženou. Pomáhat jí v tom budou mnohé zajímavé postavy v netradičních prostředích. Hlavně ale na dobrém místě, kde se ocitla poté, co zemřela...

Domů
Sdílet
Diskuse