Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2018 12:20
Čas čtení 0:00
Sona O.

Lidl je první supermarket, který už nebude prodávat cigarety. V Nizozemsku přistoupili k radikálnímu kroku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Cigarety z Lidlu v Nizozemsku zmizí, zákazníci o ně prý nemají zájem.

Nizozemsko patří mezi jedny ze zemí, které aktivně bojují proti kuřákům. Zákaz kouřit v kavárnách či restauracích zde přišel už v roce 2008 a do roku 2020 by měly cigarety přestat vystavovat nejen v potravinách, ale i na benzinových pumpách a ve stáncích.

Obchodní síť Lidl přestala s prezentováním tabákových výrobků už dávno. Cigarety bys u nich na pultech nenašel ani teď. Vytáhnou je jen, pokud se na ně přímo zeptáš. Pochopitelně to lidi od koupě odrazuje a přesně to je cílem supermarketu.

Lidl je první supermarket, který už nebude prodávat cigarety. V Nizozemsku přistoupili k radikálnímu kroku
Zdroj: unsplash.com

Tvrdí, že jejich zákazníci si cigarety kupují už málo a poptávka je natolik slabá, že se jim nevyplácí je vůbec držet na skladě nebo v provozech. Proto se rozhodli s prodejem definitivně skoncovat. Stanou se tak prvním supermarketem na světě, který přistoupil k tomuto radikálnímu kroku. Tabákové výrobky by měly definitivně zmizet do roku 2022.

„V Nizozemsku je nyní jasný trend, a tím je skoncovat s kouřením. My jsme si toho všimli a nechceme se proti tomuto vývoji bouřit. Proto je pro nás zrušení prodeje cigaret v našich obchodech logickým krokem,“ vyjádřil se mluvčí společnosti Lidl pro nizozemskou tiskovou agenturu ANP.

Zpět
Sdílet
Diskuse