Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2018 19:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Norský model Gustav je nejmladším miliardářem na světě. Nemá přítelkyni a vlastní obrovský rybářský byznys

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na převzetí byznysu od otce však zatím není připraven.

Otec mu v roce 2013 daroval téměř polovinu jedné z největších lososových farem na světě a Gustav Witzoe od té doby patří mezi nejmladší miliardáře na světě. Pokud si kategorii miliardářů rozdělíme na ženskou a mužskou část, tak v té mužské neexistuje nikdo mladší než on, v té ženské ho dvě mladé slečny předběhly.

Gustav téměř napůl vlastní farmu Salmar ASA, která ročně zpracuje přes 130 tisíc tun lososů, a tak není divu, že hodnota majetku jejích vlastníků od založení v roce 1991 narostla do výšin.

Rodiče 25letého Nora zvažovali, zda udělali dobré rozhodnutí, když tolik majetku přepsali na v té době 19letého teenagera, ale z Gustava se vyklubal rozumný mladý muž.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

Sám uznal, že firmu nedokáže řídit, protože na postu jejího šéfa musí působit přemýšlivý odborník s přirozenou autoritou, kterou by si on nedokázal získat jen proto, že je synem zakladatele.

Svůj majetek ve výši přibližně 2,8 miliardy eur si proto v posledních letech užívá efektivněji. Cestuje po světě, raduje se z luxusních aut a stará se o svého psa, přičemž při návštěvě jeho profilu na Instagramu bys zřejmě neřekl, že se díváš na nejmladšího miliardáře na světě.

Zbytečně na sociální síť nepřidává provokativní fotky s hromadami peněz ani hříšné drahými auty, ale jen občas se pochlubí novou hračkou nebo zážitkem. Gustav přitom už dříve podepsal smlouvu s modelingovou agenturou Team Models, a tak sympatickou tvář využívá i v módním byznysu.

Momentálně přenechal řídící židli na farmě svému otci, který firmu vede od jejího založení, a on raději investuje do menších a lokálních projektů. Zřejmě na nich nevydělá miliardy, ale ty už koneckonců nepotřebuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe),

Domů
Sdílet
Diskuse