Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2018 16:47
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Banksy zveřejňuje video, jak kdosi tlačítkem spouští skartovaní vzácného obrazu

KULTURA
Uložit Uložené

Máme možnost vidět, jak Banksy celý mechanismus skartovaní připravoval a dočkali jsme se i exkluzivních záběrů přímo z aukce.

Banksy je známý britský street art umělec, který svět zaskočil již několikrát. Kousek se zatím největší odezvou se mu podařil jen před pár dny, kdy přímo během aukce nechal před očima uměleckých nadšenců skartovat vzácný obraz s hodnotou 1,21 milionu eur. Dnes už však víme, že právě bizarní způsob poškození dodal dílu minimálně dvojnásobně větší hodnotu.

Všichni jsme věděli, co se stalo, ale zároveň nám nebylo jasné, jak je vůbec něco takového možné. No a na tuto otázku nyní Banksy odpovídá videem, kde ukazuje, jak celý mechanismus uvnitř rámu vypadá a jak funguje. Máme možnost vidět i instalaci skartovacího zařízení a úspěšný zkušební pokus.

Video pokračuje přímo v londýnském aukčním domě Sotheby’s, kde si ještě neporušený obraz prohlížejí první zájemci. Když už bylo jasné, jaká je jeho finální cena, najednou vidíme záběr, jak někdo mačká tlačítko a dílo Girl With A Balloon se najednou rozpadá na kousky.

Domů
Sdílet
Diskuse