Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2018 17:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Simpsonovi před 13 lety opět předpověděli budoucnost. Legalizaci marihuany v Kanadě čekali už dávno

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Legendární animovaný seriál nepřestává překvapovat svými předpověďmi.

Seriál Simpsonovi zřejmě tvůrci vyráběli, zatímco nahlíželi do jasnovidné koule. Už mnohokrát se totiž stalo, že seriál předpověděl budoucnost. A po legalizaci marihuany v Kanadě si fanoušci uvědomili, že Simpsonovi opět uhodili hřebík na hlavičky.

Tentokrát nás bude zajímat epizoda s názvem Midnight Rx, která byla poprvé odvysílána před 13 lety. V roce 2005 se animované postavy vydaly z domovského Springfieldu přes kanadské hranice až do Manitoby v Ontariu, protože se doslechly, že místní léky nejsou tak drahé jako ve Spojených státech amerických.

Pro léky se vydali Homer, dědeček, Apu i Ned Flanders a právě Ned v Kanadě poznal svého pomyslného dvojníka. Dvojice se podobala nejen vizuálně, ale i způsobem vyprávění. A kanadský Ned najednou vytáhl z kapsy joint se slovy, ať si klidně dají s ním, protože marihuana je v Kanadě legální.

Není známo, zda Matt Groening odjakživa tušil, že Kanada je progresivnější než USA i v otázce drogové legislativy, nebo joint jen zapadal do kontextu při nakládání léků do auta. Jedno je však jisté, pokud chceš vědět, co se stane za pár let, stačí si jen pustit Simpsonovi.

Zpět
Sdílet
Diskuse