Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2018 16:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Keira Knightley zakázala své dceři sledovat Disney pohádky. Obsahují prý sexismus

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Herečka neuznává některé známé pohádky.

Herečka Keira Knightley se nedávno objevila v televizní show Ellen DeGeneres. Do horkého křesla se posadila, aby vyprávěla o tom, jak se jí v poslední době daří, a zároveň popularizovala nový film Louskáček a čtyři království od společnosti Disney.

Kolem této společnosti se zároveň točila debata ve studiu, protože Ellen zajímalo, jak se Keira postavila k různým problematickým pohádkám. V minulosti už několik známých osobností začalo některé pohádky bojkotovat za to, že dětem neslouží jako správné vzory.

Keira před kamerami prozradila, že její dcera Edie Knightley Righton nesmí sledovat dvě pohádky od Disney. Herečka jí zakázala Popelku a Malou mořskou vílu. V Popelce podle ní hlavní hrdinka jen čeká na to, kdy ji přijde zachránit bohatý muž.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Keira Knightley Source (@keiracknightleys),

Malým dívkám však Keira vzkazuje, aby to nedělaly a raději zachránily sebe bez jakékoliv nutné pomoci od bohatého muže. Co se týče Malé mořské víly, tam to Keira vnímá komplikovaněji.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti 28. listopadu 2023 8:00

Ariel patří mezi její oblíbené hrdinky, ale nelíbí se jí, že se velmi jednoduše vzdala svého názoru kvůli muži. Ženy by se podle ní neměly nechat tak snadno ovlivňovat muži.

Na druhou stranu, mnohé pohádky od Disney patří v její domácnosti mezi stálice. S dcerou se vždy ráda koukne na Hledá se Dory, Frozen či Moanu.

Keira přitom není jediná známá herečka, která má s pohádkami problém. Kristen Bell se nelíbí Sněhurka, protože dětem podle ní posílá nesprávný vzkaz o tom, jak funguje v různých životních situacích souhlas.

Sněhurka se zlé čarodějnice vůbec neptala, proč potřebuje sníst podezřelé jablko. A aby toho nebylo málo, princ ji dokonce líbá bez dovolení ve spánku.

Domů
Sdílet
Diskuse