Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2018 16:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zaměstnanec pizzerie cestoval 320 kilometrů, jen aby muži na smrtelné posteli přivezl oblíbenou pizzu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Když dostal šanci udělat dobrý skutek, vůbec neváhal.

Zvyky z dětství či mládí s námi často zůstávají až do smrti. Julie a Rich Morganovi před více než 25 lety žili v městečku Battle Creek v americkém státě Michigan.

Oba v mládí neměli peníze na rozhazování, ale při každé příležitosti po výplatě zašli na nejlepší pizzu v životě.

Restaurace Steve's Pizza byla pro ně nejlepším místem, a i když se od té doby už několikrát přestěhovali a na své mládí už jen vzpomínají, čas od času se vydali zpět do Battle Creek, aby si pizzu opět vychutnali. Často se pokoušeli najít pizzu, která by ji chuťově překonala, avšak nepodařilo se.

Naneštěstí, Richovi už dříve diagnostikovali rakovinu. Statečně s ní bojoval a minulý týden se se svou manželkou chtěl vydat i do Michiganu na procházku podél jezera, ale zejména na pizzu.

Namísto toho však skončil v nemocnici, kde zjistil, že mu zbývá už jen pár dní života. Smířil se s tím, že oblíbenou pizzu už nikdy neochutná, avšak jeho tchán to odmítl nechat jen tak.

Potají zavolal do Steve's Pizza, vysvětlil manažerovi Daltonovi, ve skutečnosti teprve teenagerovi, smutnou situaci a poprosil ho, zda by pizzerie nemohla Richovi poslat přání, které by ho potěšilo.

Steve's Pizza standardně neposkytuje donášku a už vůbec ne do Indianapolisu, čili více než 320 kilometrů daleko. Dalton přesto okamžitě prohlásil, že když večer zavře, sedne do auta a pizzu přiveze. A tak se i stalo.

O půl třetí ráno doručil dvě speciální pizzy a odmítl i nocleh, protože hned řídil zpět, aby mohl ráno opět restauraci otevřít. Připravil se tak o jeden spánek, ale umírajícímu muži udělal obrovskou radost.

Domů
Sdílet
Diskuse