Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2018 12:25
Čas čtení 0:00
Sona O.

Pasažér v Ryanairu odmítl sedět vedle černošky. Posádka ženu požádala, aby si odsedla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

77letá důchodkyně s jamajskými kořeny musela proti rasistovi bojovat sama.

Ryanair má na krku další faux pas poté, co toleroval rasistické chování jednoho ze svých pasažérů. Let FR9015 odlétal z Barcelony směrem do londýnského Stanstedu 18. října. Muž měl na palubě sedět vedle starší černošky, kterou rasisticky osočoval a žádal ji, aby si odsedla.

Pasažér začal křičet, vulgárně nadávat a spolusedící vyhazoval ze sedadla se slovy:

„Nemluv se mnou v tom cizím jazyce ty hloupá ošklivá krávo. Řeknu ti to, pokud si na jiné místo nepřesedneš ty, přesadím tě já!“

Ženy se pak zastala její dcera a agresorovi se snažila domluvit, ale ten se nehodlal uklidnit. Podobně dopadly i pokusy jiných pasažérů letu, až musela rozzuřeného chlapa řešit posádka. Ta se však zachovala úplně jinak, než bys v této situaci čekal.

Místo toho, aby na nevhodné chování upozornili rasistu, ženě vedle něj navrhli, zda si nechce přesednout někam jinam. Nabídku pochopitelně odmítla, ale spravedlnosti se nedočkala.

Osočovanou ženou byla 77letá Gayle, důchodkyně z Londýna s jamajskými kořeny. Většina lidí je šokovaná, že personál letecké společnosti nezakročil proti muži rázněji a nevyhodil ho z letadla.

Zatím to vypadá tak, že vyvázl bez vážnějších následků, i když celý incident vyšetřuje anglická policie ve městě Essex. Pro portál indy100 se Ryanair nechtěl vyjádřit: „Nahlásili jsme to policii, a protože jde momentálně o jejich záležitost, více vám nemůžeme říct.“

Zpět
Sdílet
Diskuse