Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2018 9:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na kalifornské dálnici havarovalo letadlo jako z nacistického Luftwaffe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kalifornští řidiči si museli myslet, že mají halucinace.

Řidiči na kalifornské dálnici 101 nemohli uvěřit vlastním očím, když se najednou z nebe snesl přímo na vozovku pilot v letadle nápadně připomínajícím stroje nacistického Německa.

Zatím není známo, jaký problém donutil pilota nouzově přistát a havarovat uprostřed dálnice, ale je třeba mu složit hlubokou poklonu, protože netrefil žádné auto, a dokonce nezpůsobil vážnější zranění ani sobě. Řidiči však zastavovali a fotili si úkaz, který byl jako vystřižen z filmů o druhé světové válce a vložen do dnešní reality.

Policisté byli zanedlouho na místě havárie a uvedli, že pilot z letadla vyšel po vlastních. Mělo jít o muže létajícího pro komerční aerolinie s třicetiletými zkušenostmi, takže pokud musel nouzově přistávat, zřejmě věděl proč. Letadlo po nárazu vzplálo a o uhašení požáru se museli postarat hasiči.

I když bylo v první chvíli záhadou, proč letadlo vypadá jako stroj nacistického letectva Luftwaffe, majitelé letadla to rychle vysvětlili.

Nešlo ani o originální německý stroj, ale o letadlo North American Aviation T-6 Texan, které se často využívá k nejrůznějším vzpomínkovým příležitostem. Majiteli byla skupina Condor Squadron létající na leteckých dnech či simulovaných bojích, kde se nacistická letadla oddávají spojeneckým strojům.

Domů
Sdílet
Diskuse