Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci se streetwear obchodem Queens.
28. října 2018 18:00
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

MÓDA
Uložit Uložené

Poslední hřejivé sluneční paprsky roku 2018 jsou nenávratně pryč, a tak jsme si pro tebe připravili výběr nejlepších zimních bund.

Poslední sluneční paprsky jsou už dávno pryč a my dostáváme stále více signálů, že se musíme připravit na zimu. S tím souvisí řada povinností, mezi které patří i výběr teplejších kusů oblečení, tedy v první řadě tenisek, resp. bot a také zimní bundy. Faktem zůstává, že trendy v obuvi se stále mění o něco rychleji, a tak vás tipy budeme zásobovat během příštích měsíců pravidelně.

Důležitý je však také výběr bundy, kterou si standardně nekupuješ jen na jednu sezónu, a tak jsme si pro vás ve spolupráci se streetwear obchodem Queens připravili článek, ve kterém si shrneme 5 (doslova) nejžhavějších značek bund vhodných do minusových teplot, které postihují naše zeměpisné šířky.

Samozřejmě, s většinou bys pochodil i mimo Evropu, ale náš výběr splňuje kromě funkčnosti také všechny módní parametry roce 2018.

The North Face

Asi nikdo nebude pochybovat o tom, že absolutním tahákem sezóny 2018 jsou Nuptse Jackets od The North Face. Tento trend se do našich končin dostal již v minulém roce, ale již nyní můžeme tvrdit, že v tom aktuálním zažije něco, čemu říkáme hype.

Samozřejmě i díky kolaboraci se Supreme se do popředí dostávají především původní verze z let 1992 a 1996. Původní design v kombinaci se současnými technologiemi a použitými materiály se postará o teplo i pohodlí a nové kombinace barev zase zaručí, že se v kalamitě neztratíš. Na své si přijdou i dámy, nezapomeň však na čepici a šálu.

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři
Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři
Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

Columbia

Dalším čestným reprezentantem stylu puffer jacket je konkurenční Columbia, která je v první řadě sportovní značkou. To se projevuje na výsledných produktech vhodných i na větší zátěž a zároveň do tužší zimy. V tomto roce přichází americká značka se streetwear kolekcí navazující na spolupráci s designérem Ronniem Fiegem, majitelem prémiového obchodu KITH.

Právě on v posledních třech zimních sezónách sáhl po archivních modelech a přetvořil je do současné podoby, což inspirovalo i návrháře v Columbii. Nejoblíbenějšími jsou aktuální modely Pike Lake, které reprezentují konzervativnější barvy a více než příjemná cenovka.

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

Puma

Puma je napříč celým světem známá svými četnými spolupracuje prakticky s každým, kdo jí přijde do cesty. Ať už jsou to nejznámější světoví interpreti, prestižní designéři nebo značky, (skoro) vždy si dokáže vybrat správně. Výstřednosti se však selekcí barev či střihů přiblížit nebojí a důkazem je i kolaborace s výrazným kanadským streetwear brandem Atelier New Regime.

Kolekce je inspirována závodními sporty a je určena nejen do chladných ulic. Návrháři z Montrealu si dali záležet a výsledkem je kromě jiných kousků oblečení i zimní bunda Outerwear, se kterou tě nepřekvapí ani nejnižší minusové teploty.

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

Helly Hansen

Stále populárnější se i v našich končinách stává norská značka Helly Hansen, která se se svým zaměřením pohybuje někde mezi horami a jachtami. Tvůrci se mohou právem pyšnit kvalitními materiály a výsadou značky je také hned několik specifických produktů v široké produktové řadě.

Vybrat si tedy dokáže i nejnáročnější zákazník, přičemž v nejnovější kolekci najdeme klasické parky i puffer bundy Two in One, které vznikly ve spolupráci se značkou Sweet SKTBRDS. No a aby toho nebylo málo, designéři a technologové Helly Hansen si pro nás připravili i jednu exkluzivitu, kde předvedli, že dokáží konkurovat nejprestižnějším světovým značkám v kategorii bund nad 25 000 Kč. Toto je 365-In-1.

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři
Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři
Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

Alpha Industries

Bez ikonické značky Alpha Industries by samozřejmě tento výběr nebyl nikdy kompletní. Jeden z nejlepších výrobců bund na světě vsadil v tomto roce na vlajkovou loď v podobě N3-B Puffer jacket. Suverénně nejvíce zaujme hlavně barevné provedení ve výrazné oranžové kamufláži, se kterým budeš určitě vyčnívat.

Pokud jsi spíše konzervativnější typ, sáhni po jiných modelech, u kterých ti můžeme slíbit, že tě pocit zimy nehrozí. I v tomto případě si na své přijde také něžnější pohlaví.

Těchto 5 značek zimních bund tě zahřeje i na Sibiři

Budeme rádi, pokud se s námi v komentářích podělíš o své tipy na zimní bundy, které by mohly být pro další čtenáře inspirací. Případně nám dej vědět, které kousky z našeho výběru tě oslovily nejvíce.

Domů
Sdílet
Diskuse