Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2018 13:08
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

V Maroku vyroste nejvyšší mrakodrap Afriky. V prosklené budově bude krom kanceláří i luxusní hotel

KULTURA
Uložit Uložené

Mrakodrap vysoký 250 metrů by měl být dokončený v květnu 2022.

Hlavní město Maroka Rabat se už zanedlouho bude moci pochlubit novou nejvyšší stavbou nejen v zemi, ale také na celém africkém kontinentu. Toto prvenství má království zajistit budova s názvem The Bank of Africa Tower, která se začne stavět už za pár dní, konkrétně 1. listopadu.

Nejvyšší africký mrakodrap má disponovat 55 patry a výškou 250 metrů. V komplexu se bude nacházet luxusní hotel, kancelářské prostory či apartmány s panoramatickou vyhlídkovou plošinou.

Za návrhem budovy stojí Španěl Rafael de la-Hoz společně s marockou firmou CHB Hakim Benjelloun. Na projektu pracuje i belgická firma BESIX, která se podílela i na stavbě nejvyššího mrakodrapu světa Burdž Chalífa v Dubaji.

Místní obyvatelé se už nyní na budovu velmi těší, neboť podle slov ředitele společnosti BESIX Rika Vandenbergha se stavba stane symbolem jejich země a pýchou pro celý africký kontinent. Země si prý zaslouží projekt takových rozměrů a marockou architekturu to posune ještě na vyšší úroveň.

Mrakodrap má disponovat nejmodernějšími technologickými inovacemi a odhadovaný termín dokončení stavby je koncem května 2022. Celá stavba by měla stát 3 miliardy marockých dirhamů (~7,1 miliardy korun).

Domů
Sdílet
Diskuse