Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2018 14:55
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Země skákala i metr do výšky. Znepokojující video z Kanady ukazuje záhadný fenomén

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V kanadském lese to bylo drsné.

Internetem se momentálně šíří virální video, kde se část lesa chová docela zvláštně. Jeho autorem je muž, který navštívil blíže nespecifikovaný les v Quebecu, přičemž viděl něco pořádně znepokojujícího.

Část země jako by dýchala – půda v pravidelných intervalech „vyskakovala“ i metr do výšky, spolu se stromy, mechem či spadlými větvičkami. V dané situaci bychom asi i my zpanikařili, ale magazín TIME se spojil s meteorologem,který každého ujišťuje, že jde o přirozený, i když pořádně neobvyklý jev.

Jak odborník Mark Sirois vysvětluje, na videu jsou povětrnostní podmínky dosti krušné a v pozadí extrémně fouká. Vítr je natolik silný, že hází konečky stromů. Hybnost se přesouvá až ke kořenům a v podstatě můžeme říci, že silný vítr doslova vytahuje stromy ze země.

Ty se však ve videu nedají a spolu s sebou táhnou i okolní zem, protože jsou zakořeněny hluboko a v komplikované mechové struktuře. I přesto, že to na videu vypadá, jako by zem dýchala, vše je zapříčiněno silnými vzduchovými proudy.

Domů
Sdílet
Diskuse