Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2018 19:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Reykjavíku došlo po návštěvě 7 000 vojáků pivo. Zoufalí hospodští nakupovali alkohol i od konkurence

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příprava před vojenským cvičením si vyžádala zásoby mnohých hospod.

Návštěva Islandu není levná záležitost. Cena letenek na kouzelný ostrov sice v posledních letech výrazně spadla, ale vysoká životní úroveň a náklady místních obyvatel často turisty přinutí nahlédnout hluboko do kapes.

Nevadilo to tisícům amerických vojáků, kteří se do hlavního města Reykjavík dostali po cestě na největší vojenské cvičení NATO od konce studené války s názvem Trident Juncture 18.

Jak informoval Iceland Magazine, do hospod se po připlutí prvních lodí odebralo více než 7 000 vojáků, kteří neměli se zásobami barů slitování. Američané začali ochutnávat místní i další evropská piva a situace se velmi rychle vymkla kontrole, protože zásoby nestačily.


Majitelé barů museli nuceně odbíhat do velkoskladů, obchodů či konkurenčních a lépe zásobených barů, aby vojáky nezklamali, protože s penězi rozhodně problém nebyl.

Pro běžného Čecha by přitom pár piv v baru přímo v Reykjavíku nebyla levná položka, neboť za pivo tam zaplatíš klidně dvě stovky. Hospody praskaly ve švech hned několik dní.

První loď připlula už 24. října, tedy minulou středu, a opět odplula až v neděli, takže vojáci měli před začátkem cvičení přibližně 5 dní na dokonalé a detailní ochutnávání všemožného alkoholu. Místní média se nakonec humorně shodla, že v celém Reykjavíku jednoduše došlo pivo.

Domů
Sdílet
Diskuse