Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2018 12:44
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Legendy z prvního PlayStationu se vrací ve velkém stylu. Sleduj nové ukázky z dráčka Spyra a kultovního MediEvil

TECH
Uložit Uložené

Má to jedno oko, nablýskanou zbroj a meč v ruce. Co je to? No přece Sir Daniel Fortesque, který se přidává k předělávkám kultovních her od Sony z devadesátých let. A s ním přilétá dráček Spyro.

Staré legendy v novém kabátě. Tak by se dalo v kostce shrnout, co Sony pro milovníky her v blízké doby chystá. K loňskému remasteru Crashe Bandicoota a předloňskému remaku Ratchet & Clank se totiž přidávají další zajímavé tituly, které pamětníky nenechají chladnými.

Rytíř vstává z hrobu

Jedním z chystaných projektů je již dříve avizovaná předělávka kultovního titulu MediEvil z roku 1998, tedy ještě z dob prvního PlayStationu. Nemrtvý rytíř Sir Daniel Fortesque se na naše obrazovky vrátí někdy v průběhu příštího roku a jeho dobrodružství si budeme moci vychutnat v moderní grafice se 4K rozlišením.

A jak zhruba bude tato nesmrtelná klasika na současných konzolích PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro vypadat, nám tvůrci předělávky ze studia Other Ocean Interactive ukazují ve vůbec prvním traileru. V tom kromě záběrů z remaku nechybí ani srovnávací pasáže z originálu, a pokud jste stejně jako my před lety tento původní díl hráli, neubráníte se silnému pocitu nostalgie.

V tuto chvíli se zatím vývojáři o příliš mnoho bližších informací nepodělili, vystačit si tak prozatím budeme muset s úvodním trailerem. I ten nás však na remake pořádně nalákal a jsme zvědaví, zda se kromě pamětníků podaří společnosti přilákat ke hře i dostatek úplně nových fanoušků. Velmi ojedinělý styl a hravé pojetí hlavního hrdiny by spoustu původní sérií nepolíbené hráče oslovit mohlo, necháme se tedy překvapit.

My se však už nyní rozhodně těšíme.

Oheň dštící drak

To ale není všechno. Již zanedlouho totiž na pulty obchodů se svou Reignited Trilogy přiletí milovaný dráček Spyro, další legenda z prvního PlayStationu. Jak již název napovídá, jednat se bude o první tři první díly série (Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! a Spyro: Year of the Dragon), které si získaly srdce mnoha a mnoha fanoušků po celém světě.

Trilogie vychází již 13. listopadu (november) a hrát budeme jak na PlayStationu 4, tak i Xboxu One. A jelikož je datum vydání za rohem, připravili si tvůrci ze studia Toys For Bob pro hráče před nedávnem launch trailer, který rozhodně stojí za zhlédnutí.

Nové efekty a celkové moderní grafické zpracování známému dráčkovi náramně sluší a zřejmě není pochyb o tom, že pro příznivce původní trilogie se bude jednat o naprostou povinnost

Hra už měla vyjít během září (september), kvůli dodatečným úpravám však byla nakonec o několik týdnů odložena. Doufáme tedy, že stihlo vše, co se stihnout mělo, a výsledný zážitek bude minimálně stejně tak strhující, jako když jsme Spyra hráli před dvaceti lety poprvé.

Níže v komentářích nám můžete dát vědět, jak se na nachystané předělávky těšíte a jakou dalších hru z dob dávno minulých byste si přáli vidět ve zmodernizované verzi. Myslíme, že například takový Legacy of Kain: Soul Reaver by vůbec nebyl špatný...

Domů
Sdílet
Diskuse