Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2018 17:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

PETA tě chce krvavým videem přesvědčit, aby ses stal veganem. Mrtvými zvířaty odrazuje od konzumace masa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Známá organizace poukazuje na smutnou realitu z farem.

V dětství si většinou návštěvu farmy spojujeme s obdivováním a hlazením hospodářských zvířat. Na pastvinách odpočívají krávy či kozy, v blátě se vyvalují spokojená prasátka a po celé farmě pobíhají roztomilá kuřátka. Realita je však mnohem drsnější.

Opět se na to nyní snažila poukázat organizace PETA, která bojuje za práva zvířat. U příležitosti Halloweenu spojila síly s německým institutem Filmakademie Baden Wurttemberg, přičemž cílem krátkého videa je přesvědčit lidi, aby konečně přestali jíst maso a stali se vegany.

Organizaci na obsažení myšlenky tentokrát stačila pouze necelá minuta a půl, v jejímž rámci se na tradiční farmu starého MacDonalda přišla podívat malá dívenka. Do pozadí umístili tvůrci videa známou dětskou píseň právě o farmáři MacDonaldovi, jenže po chvíli začaly obrázky farmy střídat záběry zabitých zvířat od telat až po kuřátka a prasata.

I když většina lidí ve společnosti stále veganství nevnímá jako realistickou možnost stravování, v komentářích pod videem bys našel převážně pozitivní reakce. Video možná opravdu některým lidem otevřelo oči.

Domů
Sdílet
Diskuse