Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2018 10:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple začal po nové aktualizaci zpomalovat už i loňský iPhone X

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Mobilní telefony od známé značky budou mít novou funkci.

Na začátku tohoto roku se společnost Apple dostala do problémů. Po detailním testování chování starších telefonů uživatelé zjistili, že výrobce tato zařízení naschvál zpomaluje, aniž o tom zákazníky informoval.

Za nekalou praktiku již Apple dostal pokutu od italského antimonopolního úřadu, ale společnost zpomalování svých starších telefonů nepřestala využívat. Jednoduše o něm začala otevřeně mluvit a po nejnovější aktualizaci na iOS 12.1 se na zpomalování mohou těšit už i majitelé loňských smartphonů iPhone 8, 8 Plus a X.

Apple funkci nazývá „Performance management feature“ a využívat ji bude výhradně na ochranu jednotlivých hardwarových součástí telefonu, které postupným stárnutím mohou při extrémní zátěži představovat riziko. Funkce proto funguje tak, že v potřebných situacích mobil automaticky zpomaluje a snižuje mu výkon, aby předešla nechtěným a náhlým vypnutím či restartům a poškozením.

Nutno podotknout, že Apple po instalaci aktualizace nechává funkci zapnutou a vypnout si ji později může samotný uživatel. Kritika se však zaměřuje na fakt, že méně zruční uživatelé nebudou vědět, jak funkci vypnout, ba dokonce si nemusí uvědomit ani její existenci, a tak dostanou pocit, že iPhone nepracuje plnohodnotně.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Aby Apple předešel zbytečným poznámkám od majitelů loňských iPhonů 8, 8 Plus a X, u těchto zařízení prý zapnutá funkce nebude mít tak výrazný vliv jako u ještě starších modelů. Nový hardware a software prý zajišťují plynulejší chod telefonu.

Kalifornská společnost nakonec konstatuje, že baterie v jejích smartphonech po čase ztrácejí výkon a snižuje se jejich kapacita, takže se je jen snaží ochránit. Po pár letech baterie samozřejmě doporučuje vyměnit.

Domů
Sdílet
Diskuse