Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2018 8:33
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Nejznámější chorvatskou pláž radikálně změnila bouřka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příroda si s ní pěkně vyhrála.

Nejpopulárnější destinace Čechů má také svá „nej“. Titulem nejznámější pláž celého východního pobřeží Jaderského moře se může pyšnit právě Zlatni rat. Nachází se na třetím největším ostrově Chorvatska, tedy na Brači.

Podobně jako u nás, i na jihu musí místní obyvatelé poprat s bouřemi a silnými větry. Nedávno tak došlo ke zhoršení počasí i v okolí zmíněného ostrova. Nejvíce si to odnesl právě Zlatni rat. Vítr v kombinaci s velkou silou moře výrazně změnil vzhled celé pláže. Její špička se měnila během roku pravidelně, ale ne tak výrazně jako teď.

Nejznámější chorvatskou pláž radikálně změnila bouřka
Zdroj: reddit.com

Fotografie se objevila na redditu a okamžitě se strhla diskuse, co se bude dít dál. Mnoho lidí si myslí, že bude nutný zásah lidské ruky, avšak druhá skupina věří přírodě. Mořské proudy, vítr a další nános sedimentů by měl za určitou dobu vrátit vše do původního stavu.

Domů
Sdílet
Diskuse