Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2018 10:01
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Dušení do bezvědomí, riskantní challenge s řadou obětí, minulý měsíc připravila o život 11letého chlapce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přechodu do stavu bezvědomí dosahují teenageři i s pomocí kamarádů. Celý proces si samozřejmě natáčejí.

Cílem hry s názvem „Choking game“ či „Fainting game“ je dosáhnout stavu bezvědomí. Osoba, která se takového challenge chytne, se o kyslík ze svých plic pokouší připravit sama, ale někdy i za asistence kamaráda pomocí škrcení či tlačení na plíce.

V současné době byste na YouTube mohli najít 36 milionů výsledků spojovaných s touto nebezpečnou hrou. Hra na udušení není mezi mladými žádnou novinkou, ale v poslední době se podle britského magazínu Mirror opět začala „vracet do módy“. Hloupá zábava si za poslední léta připsala hned několik obětí.

The Courier-Mail také nedávno sdílel informaci, podle níž se hra ve velkém objevuje například ve školách australského velkoměsta Brisbane. „Tato praktika zahrnuje studenta připravujícího se o kyslík do stavu zemdlení, zatímco jiný spolužák celou událost natáčí,” píše se v The Courier-Mail.

Od roku 2010 si jen v rámci Velké Británie hra vyžádala 9 mrtvých a minulý měsíc kvůli ní zemřel 11letý Američan Carson Bodkins.

Co všechno tedy může Choking game způsobit? Může se stát, že riskující osoba se z krátkého bezvědomí dostane až do kómatu, přičemž jí hrozí vážné poškození mozku či rovnou smrt.

Následující video vám celý systém od začátku dušení až po odpadnutí detailně vysvětlí. Upozorňujeme, že níže popsaný systém má sloužit jako varování, určitě ne jako návod!

Domů
Sdílet
Diskuse