Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2018 12:34
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Mansory opět na hraně vkusu vyšperkovalo okázalý Rolls-Royce Phantom

TECH
Uložit Uložené

Ultra luxusní limuzína v extravagantnějším kabátě.

Rolls-Royce Phantom 8. generace jsme poznali už loni, až letos se však první kousky dostávají ke svým zákazníkům. Jinak tomu není ani v případě tuningových úprav, které jsou mezi danou klientelou relativně oblíbené, zvláště pokud jde o renomované značky jako Mansory. Právě německý úpravce nám servíruje důkladně vyšperkovaný Phantom, který okázalým vzhledem opět na hraně vkusu poutá pozornost.

Majestátní vnější vzhled umocňují nové, podstatně masivnější nárazníky na obou koncích či nižší boční prahy. 2,6tunová limuzína stojí na dvorních 24" discích s pneumatikami o rozměrech 295/30 R24. Jak je přitom zvykem, na výběr je hned několik barevných provedení, zákazník si následně bude moci vybrat i z více materiálů zdobících exteriér – lesklý chrom, matný chrom, pozlacené prvky či karbon.

Mansory opět na hraně vkusu vyšperkovalo okázalý Rolls-Royce Phantom
Zdroj: www.mansory.com

Do oka padne nové výfukové potrubí se čtveřicí leštěných koncovek, zmínit však třeba i možnost snížení podvozku. Technici se majitelům mohou podívat i na samotné pohonné ústrojí, kterému dokáží přidat dalších přibližně 40 koní a 50 Nm. Dvakrát přeplňovaný dvanáctiválcový agregát tak může poskytovat výkon až 449 kW/610 koní a obrovských 950 Nm.

To, že má v tomto Rollsu prsty Mansory, je nejvíce cítit v interiéru, kde veškerá ta opulentnost nabírá na otáčkách. Kokpit i zadní lóže se tak převlékly do jemného čalounění s kosočtvercovým vzorem, přibyly pravé diamanty a extravagantnější dekory. V závislosti na přání zákazníků je možné interiér opět obohatit o stříbrné, zlaté či karbonové detaily a prvky. Mansory mluví také vylepšeném osvětlení, které nabízí nové světelné efekty, bohužel jejich funkcionalitu nám zatím nepředvedl. Rovněž není zřejmé, kolik taková úprava může stát, je však jasné, že v těchto vodách peníze nehrají roli.

Domů
Sdílet
Diskuse